Krifa til Løkke: Vi bakker op om ansigtsløft til den danske model

Del

Det forlyder, at hverken Folketingets partier eller fagbevægelsen bakker op om Lars Løkke Rasmussens udmelding fra onsdag aften om lovbestemt mindsteløn – men det gør fagforeningen Krifa.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen postede onsdag aften et længere opslag på hans Facebook-profil om, hvorfor den danske model trænger til et ansigtsløft. Det har længe været et fokuspunkt i fagforeningen Krifa. Formand Søren Fibiger Olesen fortæller:

”Den danske model er fundamentet for det gode arbejdsmarked, vi har i Danmark – og vi er helt enige med statsministeren i, at modellen har gjort det godt de sidste 120 år. Men arbejdsmarkedet er i rivende udvikling, og den nye virkelighed kalder på en opdateret version af den danske model.”

Krifa har længe arbejdet for, at alle lønmodtagere skal have grundlæggende rettigheder som fx minimumsløn, arbejdsmarkedspension og barnets sygedag.

Fagforeningen foreslår, at det er arbejdsmarkedets parter, der forhandler og fastsætter et lønniveau, der ophøjes til lov.

”En lovbestemt mindsteløn er et stærkt middel mod social dumping, og det har vi arbejdet for i mange år. Det glæder os derfor at høre, at landets statsminister tænker i disse baner. Også selvom han ikke møder opbakning fra de øvrige partier,” siger Søren Fibiger Olesen.

Formanden tilføjer, at fagforeningen er klar til at drøfte løsningsforslag med de respektive ministerier og arbejdsmarkedets parter.

Nøgleord

Kontakter

Formand, Søren Fibiger Olesen: sfo@krifa.dk, tlf.: 25444008
Presse, Mette Christiansen: mech@krifa.dk, tlf.: 51381898

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum