Krifa

Krifa håber på smidig genåbning af beskæftigelsesindsatsen

Del

Stramme tidsfrister og regler uden undtagelser rimer ikke på et delvist nedlukket Danmark, lyder det fra Beskæftigelseschef i Krifa, der håber på overgangsperioder og fleksibilitet

Krifas medarbejdere og medlemmer er vant til at navigere efter stramme deadlines og ubøjelige regler, når det kommer til beskæftigelsesindsatsen. Siden 20. marts har mange af reglerne dog været på standby på grund af Corona-nedlukningen, men hvor længe det vil fortsætte, er endnu uvist.

Der stilles ikke de samme krav til landets ledige, da de naturligvis har sværere ved at søge job og komme i tilskudsordninger og praktik, når mange virksomheder har medarbejderne til at arbejde hjemmefra eller er i krise på grund af Coronavirus. Beskæftigelseschef i Krifa Marianne Ehlers håber på en smidig genåbning for både a-kasser og deres medlemmer.

-  Krifa har sendt en række inputs til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i håb om, at der kommer overgangsperioder, hvor der samtidig slækkes på nogle af de stramme tidsfrister, som normalt præger beskæftigelsesreglerne, siger Marianne Ehlers.

Skal give mening
Krifa opfordrer desuden til, at overgangsperioder skal sikre, at hverken medlemmer eller a-kasser skal bruge unødvendig tid fx på rådighedssamtaler med de medlemmer, som formentligt hurtigt kommer i arbejde, når Danmark igen er åbnet helt op.

-  I Krifa overholder vi selvfølgelig love og regler, men vi har samtidig stort fokus på det enkelte menneske, og at de skal kunne se meningen og værdien i fx de møder, vi holder, lyder det fra beskæftigelseschefen, der fortsætter:

- Vi vil meget gerne tale med vores medlemmer, men indholdet i samtalerne skal være relevant og kunne tilpasses den enkelte.

Mere valgfrihed
Selv om ledige under Corona-krisen er fritaget for rådighedssamtaler, har Krifa haft stor succes med at holde dem alligevel – over telefonen.

- Vi har både fået ordnet de praktiske ting som CV, men derudover har medlemmerne været så glade for at have en at tale med om, hvordan de egentligt har det i denne underlige tid, hvor de enten lige har mistet deres job eller har svært ved at komme videre i jobsøgningen, fortæller Marianne Ehlers.

Før nedlukningen af Danmark var det en regel under beskæftigelsesindsatsen, at ledige altid skulle møde fysisk op til rådighedssamtalerne. Marianne Ehlers håber, at der åbnes for mere valgfrihed på den anden side af genåbningen.

- Det kan sagtens lade sig gøre at have en nærværende samtale over telefonen eller på computeren. Fleksibiliteten betyder meget for medlemmet, og hvis det fungerer, hvorfor skal de så tvinges til at møde fysisk op? Spørger Marianne Ehlers.

Højere ledighed
Krifa forudser, at der vil gå et godt stykke tid, inden arbejdsmarkedet er tilbage i normal tilstand. I a-kassen forventer man derfor en højere ledighed resten af året.

- Derfor har vi også ønsket, at man slækker lidt på kravet til at joblogge, og hvor mange job man skal søge. Medlemmerne skal jo ikke straffes for, at det hele har været lukket ned og lukker langsomt op igen, siger Marianne Ehlers.

Kontakter

Beskæftigelseschef i Krifa Marianne Ehlers: mef@krifa.dk/25444055

Pressekoordinator Fie Rødkjær Møller: frn@krifa.dk/21642021

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

Erhvervspsykolog: Det er okay at være nervøs for at vende tilbage på arbejdet15.5.2020 13:47:31 CESTPressemeddelelse

Flere og flere arbejdspladser er så småt ved at åbne op og lade de tomme kontorbygninger blive fyldt med liv igen. Intet er som før Corona-krisen, og mange vil møde ind til en anderledes hverdag med restriktioner og nye rutiner. Men hvordan sikrer man høj trivsel, når alt er vendt på hovedet, og Corona stadig raserer? Krifas erhvervspsykolog Rasmus Højbæk kommer her med tre gode råd til en hverdag med trivsel: Sæt ord på bekymringerne. - Der kan være mange bekymringer og stor usikkerhed forbundet med at skulle vende tilbage på arbejdspladsen, mens Corona stadig er der. Er det sikkert? Bliver jeg nu smittet? Holder mine kolleger god nok hygiejne og afstand? Tal om det med dine kolleger og sæt ord på det, der fylder. Du er helt sikkert ikke alene om bekymringerne. Inddrag din leder. - Lederen har en vigtig rolle i at sikre arbejdsmiljøet og trivslen, og det kan derfor være en god idé at inddrage lederen. Det er fx en god idé, at lederen italesætter, at det er okay at sige fra, hvis nogen

Færre feriedage i det nye ferieår1.5.2020 08:21:59 CESTPressemeddelelse

Den 1. maj begynder et nyt ferieår, og det plejer at betyde 25 nye feriedage til de danske lønmodtagere. Men på grund af den nye ferielov ser det noget anderledes ud i år. Der står nemlig langt færre feriedage til rådighed ved månedsskiftet. Men der er ingen grund til panik ifølge Krifas specialist Helle Kofod. Hun kommer her med fem ting, man skal vide om det nye ferieår: Den 1. maj har du 16,64 feriedage til rådighed i stedet for de normale 25 feriedage (5 uger). Det er markant færre dage end normalt, men der er ingen grund til panik. Det er meningen her i overgangsfasen fra den gamle til den nye ferielov. Du har stadig ret til 25 dages ferie hvert år. Din sommerferie er sikret. Vil du fx gerne holde tre ugers sommerferie i år, kan det sagtens lade sig gøre. Det svarer nemlig til 15 feriedage, og du vil dermed have 1,64 feriedage i overskud. Går du derimod efter fire ugers sommerferie, skal du tale med din chef om mulighed for ferie på forskud, hvis ikke du har afspadsering eller fer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum