Krifa-formand: Et oldnordisk forslag fra SF

Del

Der skal stadig ikke gives skattefordele udelukkende til medlemmer af de overenskomstbærende fagforeninger. SF foreslog ellers torsdag at tage fradragsretten fra alle andre fagforeninger end dem. Et bagstræberisk forslag, mener Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.

Fradraget for fagforeningskontingent er ikke og skal ikke være forbeholdt nogle fagforeningsmedlemmer frem for andre. Det signal sendte et stort politisk flertal torsdag, da Folketinget tog stilling til, om medlemmer uden for Fagbevægelsens Hovedorganisation skal fratages deres skattefordel.

Et beslutningsforslag, som SF’s Karsten Hønge har fremsat, og som skulle gøre det dyrere at stå i andre fagforeninger end de traditionelle. Men det blev et klart nej fra Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Alternativet og De Radikale.

- Det er både rigtigt og vigtigt, at så mange politikere fortsat mener, at ingen fagforeninger er mere rigtige end andre og skal have særlige fordele. Det er et forslag helt uden gang på jord, og som hører fortiden til, siger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.


Mere end et spørgsmål om pris

Det ærgrer ham, at nogle politikere vil give den traditionelle fagbevægelse carte blanche til at forskelsbehandle danske lønmodtagere økonomisk for at få en konkurrencefordel mod anderledestænkende fagforeninger.

- I Krifa er vi noget andet og mere for vores medlemmer end bare en traditionel fagforening, og jeg håber, rigtig mange ved, at det ikke bare er kontingentet, der er forskellen på fagforeningerne. Vi opfatter lønmodtagernes arbejdsliv som en vigtig del af deres livskvalitet. I disse år bliver vi nødt til at løfte et samfundsansvar ved at hjælpe med stress, med dårligere ledere og work life balance, siger Søren Fibiger Olesen.

 

Afstemning:

Forslaget om at ændre skattefradraget for fagforeningskontingenter blev forkastet. For stemte 12 (EL og SF), imod stemte 64 (DF, V, LA, ALT, RV og KF), hverken for eller imod stemte 27 (S).

Kontakter

Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa
sfo@krifa.dk 25444008

Anne Bjerregaard Bang, journalist i Krifa
abb@krifa.dk 51381896

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er fagforening og a-kasse for ca. 200.000 danskere, og det gør Krifa til den fjerde største fagbevægelse i Danmark. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og samfundet – og missionen er integreret i alt, hvad fagbevægelsen gør.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum