Beskæftigelsesministeriet

Krav til udenlandske virksomheder: Skal tilmeldes RUT, ellers vanker der tvangsbøder

Del

Arbejdstilsynet kan fra 1. juli udstede daglige tvangsbøder til udenlandske virksomheder, der nægter at anmelde sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT).

Kursen skærpes over for udenlandske virksomheder, der ikke anmelder sig i RUT. Fremover koster det daglige tvangsbøder, indtil virksomhederne har anmeldt sig. Det har Folketinget i dag vedtaget.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

”Det skal have mærkbare konsekvenser, hvis udenlandske virksomheder nægter at anmelde sig i RUT, fordi det bedre kan betale sig at lade være. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi sætter hårdere ind over for virksomheder, der ikke gør, så det koster daglige tvangsbøder, indtil de er anmeldt i RUT. Udenlandske virksomheder er velkomne i Danmark, men de skal selvfølgelig overholde reglerne på vores arbejdsmarked. Det er ikke til diskussion.”

Arbejdstilsynet får med lovændringen hjemmel til at påbyde, at en udenlandsk virksomhed straks skal anmelde sig i RUT, hvis det konstateres, at virksomhederne ikke har overholdt anmeldelsespligten. Hvis virksomheden fortsat ikke anmelder sig i RUT, kan virksomheden få daglige tvangsbøder, indtil anmeldelsen sker. Bøden er dagligt på mindst 1500 kroner.

Initiativet om tvangsbøder er en del af finanslovsaftalen for 2018 mellem regeringen og Dansk Folkeparti, hvor det blev besluttet at fortsætte en forstærket indsats for ordnede forhold på arbejdsmarkedet.

Lovændringen sker for at rette op på det forhold, at udenlandske virksomheder, der undlader at anmelde sig i RUT, kun kan få én enkelt bøde, hvis der er tale om samme tjenesteydelse på samme sted. Derefter kan virksomheden fortsætte med at bryde loven uden, at det har nogen konsekvens.

Lovforslaget træder i kraft 1. juli 2018.

Læs mere om lovændringen på Folketingets hjemmeside 

Om Registret for Udenlandske Tjenesteydere
Udenlandske virksomheder, der udfører arbejde i Danmark, skal anmelde sig i Registret for Udenlandske Tjenesteydere, også kaldet RUT.

RUT er et redskab for Arbejdstilsynet og SKAT til at føre tilsyn med, om udenlandske virksomheder betaler skat og overholder arbejdsmiljøloven i Danmark. Hvis virksomhederne ikke anmelder sig i RUT, ved myndighederne ikke, at de er i landet, og kan derved ikke tjekke, om de overholder reglerne på arbejdsmarkedet.

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Stina Vrang Elias udpeget som formand for NFA8.2.2019 10:19:39Pressemeddelelse

Administrerende direktør i Tænketanken DEA, Stina Vrang Elias er udpeget som ny bestyrelsesformand på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af NFA i henhold til ’Vedtægt for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø’. Stina Vrang Elias er udpeget for en 4-årig periode, som løber frem til og med 2022. Hun tager over efter professor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, der har været formand for NFA’s bestyrelse siden 2001. Beskæftigelsesminister Troels Lund siger: - Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø får med Stina Vrang Elias en formand med stor viden og erfaring fra forsknings- og uddannelsesområdet og derudover et stort kendskab til det danske Arbejdsmarked. Jeg er helt sikker på, at Stina Vrang Elias er den rette til at omsætte forskningsresultater til praktiske løsninger, som kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne rundt omkring i virksomhederne. Det er en vigtig dagsord

Danmark undgår unødige regler – virksomheder sparer 1,8 mia. kr.4.2.2019 15:50:36Pressemeddelelse

Virksomhederne vil samlet set spare 1,8 mia. kr. om året som følge af regeringens fokus på overimplementering af lovgivning fra EU. Det viser en opgørelse over det, man har fået ud af arbejdet i bl.a. Implementeringsrådet (IR) og regeringens Implementeringsudvalg (IU). Langt størstedelen af pengene stammer fra Fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som bl.a. implementerede det såkaldte nitratdirektiv mindre byrdefyldt i forhold til tidligere, hvilket i sig selv har givet 1,5 mia. kr. i årlige byrdelettelser. Selv om Fødevare- og landbrugspakken ikke er behandlet i regeringens Implementeringsudvalg, der blev oprettet kort før pakkens vedtagelse, er den et væsentligt bidrag til regeringens arbejde med at reducere byrder i forbindelse med EU-lovgivning. Redskaber, der nu er en integreret del af IU-arbejdet, blev anvendt til at afsøge muligheder for at ændre implementeringen af nitratdirektivet. Dertil kommer ca. 200 mio. kr. fra udvalgets arbejde med bl.a. at undersøge og ændre eksisteren

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum