Region Sjælland

Krav om lægevagt i 11 byer

Del

Borgerne skal kunne blive tilset af en vagtlæge i alle de 11 byer, hvor der i dag er lægevagt-konsultationer. Alle partier i Regionsrådet er enige om, at det er et centralt krav fra regionens side til lægevagten i Region Sjælland.

- Et enigt Forretningsudvalg har besluttet, at regionen, både på den korte og lange bane, skal sikre, at alle borgere kan blive tilset i lokale lægevagt-konsultationer, også i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland, siger regionsformand Heino Knudsen.

- Vi kan se, at mange borgere ikke tilses i de decentrale lægevagter i dag. Det er de praktiserende lægers organisation, der visiterer borgerne, når de ringer til lægevagten, og dermed afgør, hvor borgeren skal tilses.

Vi ønsker at give vores borgere det nære tilbud, og vi har derfor på kort sigt bedt vores administration arbejde på en her og nu løsning, så borgerne kan blive tilset i alle 11 lægevagter i Region Sjælland.  

På længere sigt – i løbet af efteråret – har vi bedt administrationen om at komme med et oplæg til, hvordan lægevagten kan moderniseres og organiseres i fremtiden, og hvor borgerne stadig er sikret konsultationer i alle de 11 byer, siger Heino Knudsen.

Praktiserende Lægers Organisation har opsagt den nuværende lægevagt-aftale, efter regionen har stået fast på, at patienterne skal kunne blive tilset af en vagtlæge i fem byer - Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing Sjælland - ud over de centrale lægevagtskonsultationer på regionens sygehuse i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F.

- Vi vil ikke gå på kompromis med borgernes adgang til et lige og nært sundhedsvæsen. Derfor er det et ufravigeligt krav for os, at vi skal bevare konsultationssteder spredt ud over hele regionen. Det gælder også i Kalundborg, Ringsted, Vordingborg, Nakskov og Nykøbing Sjælland, som Praktiserende Lægers Organisation ikke ønsker at dække, siger Heino Knudsen.

- Borgere i for eksempel Nakskov, Stege og Kalundborg har cirka tre kvarters kørsel hver vej, hvis vi ikke fastholder de decentrale lægevagter. Det harmonerer ikke med, at vi konstant arbejder for et mere nært sundhedsvæsen for alle vores borgere. Derfor vil vi også sikre lægevagt-konsultationerne i fremtiden.

Nøgleord

Kontakter

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum