Haderslev Kommune

Kræftrehabiliteringen tager på tour i ny sundhedsbus

Del

Haderslev Kommune går nye veje i bestræbelserne på at hjælpe kommunens kræftramte borgere og deres pårørende. Den 19. januar tager tre medarbejdere således på turne i kommunens nye sundhedsbus.

Haderslev Kommune indviede i oktober sin nye sundhedsbus i festlige rammer foran Bispen. Indvielsen af den nye bus markerede fortsættelsen af et mobilt koncept, hvis formål er at bringe kommunens tilbud helt ud til borgerne. I modsætning til tidligere er det dog ikke længere kun samtaler om sund kost og livsstil, der fylder bussen.

Torsdag den 19. januar vil Sundhedsbussen eksempelvis være bemandet med kommunens kræftrehabiliteringskoordinator, en handicapkonsulent samt en sagsbehandler fra Jobcentret. De vil på deres minitour rundt i kommunen tilbyde uforpligtende råd og vejledning til kræftramte borgere og deres pårørende om alt fra fysisk træning og kost til psykisk støtte og sygedagpenge.

Preben Holmberg, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, glæder sig over, at sundhedsbussens muligheder udnyttes:

”Det er et fint eksempel på, hvordan vores nye bus kan skabe rammen om et stærkt tværfagligt, mobilt og borgernært tilbud til nogle af de borgere, som måske kunne have svært ved at komme til os.”

Sundhedsbussen vil den 19. januar besøge kommunens tre største byer:

  • Gram v/ SuperBrugsen kl. 9-11
  • Vojens v/ Rådhustorvet kl. 12-14
  • Haderslev v/ Gravene kl. 15-17

FOTO af rehabliteringsteamet. Fra venstre er det handicapkonsulent Carina Thygesen Beier, sagsbehandler Birgit Efsen Niemann og kræftrehabiliteringskonsulent Pernille Badstue.

Kontakter

Pernille BadstueKræftrehabliteringskoordinator

74 34 28 04

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum