Kræftens Bekæmpelse

Kræftrådgivningerne er nu åbne for tidsbestilling

Del

Nu er der godt nyt til kræftpatienter og pårørende, der har ventet utålmodigt på at kunne komme til samtale med personligt fremmøde i landets kræftrådgivninger. Fra i dag er det nemlig igen muligt - men kun hvis man bestiller tid i forvejen.

Siden coronakrisen brød ud, har det kun været muligt for kræftpatienter, pårørende og efterladte at få rådgivning via telefon, Skype eller mail. Men nu åbner Kræftens Bekæmpelse igen op for samtaler med personligt fremmøde i landets 12 store kræftrådgivninger - men kun hvis man har bestilt tid i forvejen. 

Rådgivningssamtaler med forudgående tidsbestilling

- Vi er glade for, at vi nu kan begynde at tage imod kræftpatienter og pårørende i selve kræftrådgivningen igen. Når vi følger forholdsreglerne med afstand og hygiejne og undgår at alt for mange mennesker er forsamlet på én gang, kan vi godt have samtaler inde i selve rådgivningen på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, forklarer Chris Donkin, rådgivningschef i Kræftens Bekæmpelse.

Når Kræftens Bekæmpelse nu tager et første skridt i en langsom, kontrolleret genåbning af kræftrådgivningerne er det naturligvis i forventningen om at kunne genåbne helt, når myndighederne mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kræftens Bekæmpelse har 12 kræftrådgivninger over hele landet, hvor kræftpatienter, pårørende og efterladte gratis kan få rådgivningssamtaler, familierådgivning, deltage i grupper, fysiske aktiviteter og meget mere.

Og kræftrådgivningerne er velbesøgte af danskerne med kræft inde på livet. Ansatte medarbejdere og frivillige i husene har nemlig op mod 90.000 kontakter med danskerne.

Men selvom landets kræftrådgivninger er meget velbesøgte, er det vigtigt ikke at forhaste genåbningen, siger Kræftens Bekæmpelse.

Vi venter med at åbne dørene helt

- Her hos os kommer nogle kræftpatienter fra den særlige risikogruppe og kan være i behandling, som nedsætter immunforsvaret. Indtil videre er det derfor kun samtaler med tidsbestilling, vi åbner for i vores kræftrådgivninger. Alle vores populære gruppetilbud som samtalegrupper, motion, yoga, mindfulness, fællesspisninger og øvrige fællesskaber inden døre er sat på pause indtil videre, forklarer Chris Donkin.

Under hele coronakrisen har Kræftens Bekæmpelses rådgivere i kræftrådgivningerne og på Kræftlinjen meldt om stor aktivitet.

Mange, mange hundrede kræftpatienter og pårørende har i hele perioden kontaktet Kræftens Bekæmpelse om corona. De har fået hjælp til både at fortolke myndighedernes udmeldinger og til at håndtere bekymringer. Også temaer som pårørende med på hospitalet, definition af risikogrupper, arbejdsliv og meget mere har fyldt.

Selvom rådgivningen i perioden har foregået over telefon, Skype og mail, så er den løbende tilbagemelding fra kræftpatienter og pårørende været positiv.

- Alle har taget godt imod vores rådgivning, og de allerfleste har udvist stor forståelse. Men der er heller ingen tvivl om, at mange har savnet at kunne få rådgivning og støtte ansigt til ansigt. Derfor er det rigtigt godt, at vi nu også har mulighed for at tilbyde det igen, siger Chris Donkin.

Pressekontakt via Kræftens Bekæmpelses pressetelefon: 3525 7400

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Find Kræftens Bekæmpelses gratis, landsdækkende tilbud om rådgivning til kræftpatienter, pårørende og efterladte

https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/raadgivning/

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum