Kræftens Bekæmpelse

Kræftpatienter og pårørende får hjælp i Kræftrådgivningen i Hillerød

Del

Ny årsrapport viser, at borgerne i Hillerød gør god brug af rådgivningstilbuddene i Kræftrådgivningen i byen. I 2019 var der nemlig 4.536 henvendelser fra kræftpatienter, pårørende og efterladte – og det vidner om, at vi udfylder en vigtig rolle, når man rammes af kræftsygdom, siger rådgivningsleder Else Carlstedt.

Når man rammes af kræft, kan der være behov for rådgivning og støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det viser en ny årsrapport. Ofte er det nemlig en livsomvæltende besked at få at vide, at man har en kræftsygdom. Og det gælder både for kræftpatienter og pårørende.

En ny årsrapport med opgjort status for 2019 viser, at kræftpatienter og pårørende har henvendt sig 4.536 gange til Kræftrådgivningen i Hillerød for at få rådgivning og støtte til at komme gennem et forløb med kræftsygdom.

- Tallet vidner om, at rådgivningen udfylder en meget vigtig rolle for kræftpatienter og pårørende, fortæller Else Carlstedt.

- Det glæder mig, at vi får så mange henvendelser, og at vi kan hjælpe i en svær tid, både med svar på spørgsmål, individuel rådgivning og fællesskaber med andre, der er i samme situation, siger Else Carlstedt.

Halvdelen er kræftpatienter i behandling

I årsrapporten kan man også læse, at over halvdelen af henvendelserne til kræftrådgivningen kommer fra kræftpatienter i behandling, 23 procent er pårørende og 15 procent er efterlevende.

Der er i alt også flest henvendelser fra kvinder, og det er aldersgruppen 50-69, der er mest repræsenteret i kræftrådgivningen.

Kræftrådgivningen i Hillerød tilbyder individuelle rådgivningssamtaler, familierådgivning, grupper for patienter, pårørende, efterladte børn og voksne, fysisk aktivitet, afspænding eller yoga og meget mere.

Rådgivningstilbuddene er gratis at benytte sig af og finansieret gennem danskernes støtte til kræftsagen.

Corona-information: Kræftrådgivningen er åben for alle, dog helst med forudgående tidsbestilling.

Læs mere om Kræftrådgivningen i Hillerød her
https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/raadgivning/radgivninger/region-hovedstaden/hilleroed/

-----------------------

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis, landsdækkende rådgivning til kræftramte i hele landet.

Kræftpatienter og pårørende kan få rådgivning på 44 adresser i Danmark, og i 2019 har der samlet set været knap 90.000 henvendelser fra kræftpatienter og pårørende til Kræftens Bekæmpelses landsdækkende rådgivningstilbud.

Find alle rådgivningstilbud på www.vi-hjælper.dk

Nøgleord

Kontakter

Else Carlstedt

Rådgivningsleder

Tlf.: 70202658

E-mail: eca@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum