Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse uddeler støtte til kræftforskning

Del

To nye forskningsprojekter ved Aalborg Universitetshospital modtager støtte fra Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg. Begge projekter indledes i 2021.

Professor, dr.med. Morten Ladekarl, Onkologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, har modtaget 1.850.000 kr. til forskningsprojektet ’Elektroporations-potenseret immunterapi til metastatisk pancreas cancer (EPIC-1)’. I dette projekt vil forskerne afprøve en ny behandling med immunterapi til patienter med bugspytkirtelkræft med spredning. Immunterapi har hidtil vist skuffende resultater mod bugspytkirtelkræft, men her vil de forsøge at aktivere immunforsvaret til at bekæmpe kræften ved hjælp af en kombination af elektriske impulser og immunterapi.

Professor, cand.scient., ph.d. Karen Dybkær, Hæmatologisk afdeling, Aalborg Universitetshospital, har modtaget 2.325.000 kr. til forskningsprojektet ’Molekylære kendetegn for patienter med diffus storcellet B-celle lymfom, som har effektivt respons på behandling med bortezomib’. B-celle lymfom er en særlig variant af lymfeknudekræft, og projektet har til formål at identificere patienter med diffus storcellet B-celle lymfom, som vil have særlig gavn af at blive behandlet med midlet bortezomib i kombination med standardbehandling. Forskerne håber, at de på den baggrund kan udvikle hurtige og billige påvisningsmetoder, som kan blive en del af hverdagsdiagnostikken på et hospital.

Kontakter

Marianne Vestergaard
Presserådgiver
Kræftens Bekæmpelse
Mobil 2889 6055
Email: marves@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kender du de fem farlige forandringer? Få gode råd til at tjekke modermærkerne12.4.2021 09:01:28 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har en af verdens højeste forekomster af modermærkekræft, og hver uge dør fem personer af sygdommen. Men modermærkekræft, der opdages i tide, kan helbredes. Med kampagnen ’Tjek Mærkerne’ sætter Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og Dansk Dermatologisk Selskab fokus på, hvordan vi tjekker vores modermærker, og hvilke fem forandringer vi skal holde øje med.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum