Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse støtter oplæg til ny kræftplan

Del

Bedre samarbejde mellem patienter og læger. Det er et væsentligt element i Sundhedsstyrelsens oplæg til en Kræftplan IV, som folketingspolitikerne er i gang med at forhandle. Og der er rigtigt mange gode tiltag i oplægget, slår Kræftens Bekæmpelse fast. Organisationen håber, at politikerne følger styrelsens oplæg. For det vil gavne kræftpatienterne og danskerne.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger, er der lagt op til at lytte mere til patienterne og tage større hensyn.

- Det er tanken, at den enkelte kræftpatient skal have en patientansvarlig læge, så behandlingsforløbet hænger sammen, og patienten ved, hvem der har ansvaret for det samlede forløb. Det er meget vigtigt, siger hun.

Endvidere skal der være mere patientinddragelse. Så det er ifølge hende mere en plan, der tager hensyn til patienten end til ’systemet’. Og det er væsentligt for at opnå en bedre behandling, siger Dorthe Crüger.

- Selvfølgelig er det også meget vigtigt, at der findes de rigtige behandlinger mod kræft. Men Kræftplan IV er ifølge vores opfattelse ikke stedet, hvor man går ind og beskriver de enkelte konkrete behandlinger som for eksempel den fremadstormende immunterapi, siger hun.

Dorthe Crüger er helt enig med de kræftlæger, der fremfører, at immunterapi kan blive en meget vigtig del af kræftbehandlingen i fremtiden. Og så skal det selvfølgelig tænkes ind i den eksisterende kræftbehandling. Ifølge hende kan der endog blive tale om, at man på et tidspunkt vil lave en særskilt national indsats omkring immunterapi. 

- Immunterapien er nævnt i oplægget til kræftplan IV. Og med de lovende udsigter der er ved immunterapi, vil det jo være oplagt, at tage det op i de nationale forsknings- og fagfora, blandt andet i det ’Comprehensive Cancer Center’, som der er beskrevet i kræftplanen. På den måde kan vi få en styring for behandling med immunterapi i hele landet, siger hun.

Ingen børn og unge skal ryge i 2030

Et andet vigtigt fokusområde i Sundhedsstyrelsens oplæg er forebyggelse. Dorthe Crüger er især begejstret for målsætningen om, at ingen børn og unge skal ryge i 2030 og kun fem pct. af de voksne.

Som det er i dag, får tusinder kræft som følge af tobaksrøg. Næsten 14.000 danskere dør hvert år af sygdomme, som er relateret til røg. Men det kan man lave om på, hvis der er politisk vilje, er hendes holdning.

- Det nytter jo ikke noget, at man kun kræftbehandler. Man skal også så vidt muligt fjerne årsagen til, at så mange får kræft. Så jeg håber virkelig, at der er politikere, som har mod til at investere i fremtidens sundhed og mindre kræft. For vi ved helt sikkert, at mindre røg i befolkningen generelt vil medføre langt færre sygdomme og død. Og det kan vi kun bakke op omkring, siger Dorthe Crüger.

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Tiden læger ikke alle sår, når mor eller far dør18.1.2018 06:00pressemeddelelse

I Danmark oplever 38.000 børn under 18 år hvert år, at deres far eller mor bliver indlagt med en livstruende sygdom – og cirka 2.000 børn mister en forælder. Undersøgelser viser, at hele 98 pct. af alle danske folkeskoler har en sorghandleplan, og at viljen til at støtte de sorgramte børn er til stede hos både lærerne og ledelsen. Alligevel er det på tide at tage nye skridt i skolernes samarbejde med de sorgramte børn, mener Kræftens Bekæmpelse og Egmont Fonden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum