Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse støtter kræftforskning med over 100 mio. kr.

Del

Kræftens Bekæmpelse har uddelt i alt 101,7 mio. kr. til 62 forskningsprojekter landet over.

Om man støtter med fem kroner eller fem mio. kr., så er alle de penge danskerne hvert år giver til Kræftens Bekæmpelse med til at gøre en forskel for kræftforskningen i Danmark.

En af de store, årlige uddelinger af økonomisk støtte sker gennem Kræftens Bekæmpelses to videnskabelige udvalg. De har netop uddelt 101,7 mio. kr. til i alt 62 forskningsprojekter, som i de kommende år kan bidrage med ny viden inden for kræftområdet.

Det er forskning med stor bredde i både geografi og emner, der modtager støtte. Fra København til Aalborg har forskere modtaget støtte til at studere både specifikke kræftformer – fra modermærkekræft til lymfekræft – såvel som problematikker på tværs af flere kræftformer. Det er eksempelvis kræft i graviditeten samt seksualitet og intimitet efter kræft.

Kræftens Bekæmpelse støtter en bred vifte af projekter indenfor den helt tidlige laboratorieforskning, kliniske afprøvninger af behandlinger og de psykiske og sociale følger af kræftsygdomme. 

Ét projekt skal undersøge, hvorfor man taber muskelvæv, når man får kræft. Et andet skal udvikle en ny model til at finde og støtte sårbare pårørende til alvorligt syge hos de praktiserende læger, et tredje har fokus på et nyt system til at vurdere patientens oplevelse af bivirkninger ved nye strålebehandlinger.

- Vi er glade for, at en lang række gode forskningsprojekter nu bliver sat i gang med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, projekter som alle har potentiale for at skabe forbedringer for kræftpatienterne, siger Karen-Lise Garm Spindler, der er formand for Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Biologi & Klinik.

Fakta

Kræftens Bekæmpelse støtter forskningen

Kræftens Bekæmpelse har to videnskabelige udvalg: Udvalget ’Biologi & Klinik’ og udvalget ’Menneske & Samfund’. ’Biologi & Klinik’ støtter grundvidenskabelige, translationelle og kliniske kræftforskningsprojekter mens ’Menneske & Samfund’ støtter forskning i psykologiske, kulturelle og sociale aspekter ved kræft, samt folkesundhed og epidemiologisk kræftforskning.

Kontakter

Marianne Vestergaard
Presse og kommunikation
Kræftens Bekæmpelse
Tlf. 2889 6055
email: marves@cancer.dk

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Forskningsbevilling: Bedre støtte til sårbare pårørende15.6.2021 10:24:48 CEST | Pressemeddelelse

Praktiserende læge og professor Kaj Sparle Christensen har sammen med sin forskergruppe ved Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet modtaget 900.000 kr. fra ’Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Menneske og Samfund’ til projektet ’Pårørendestøtte i almen praksis – en model til at identificere og støtte sårbare pårørende’, hvor målet er at forebygge langvarig sorg og øge livskvaliteten hos mennesker, der har mistet en pårørende til alvorlig sygdom.

Uv-indeks forvirrer: Hver tredje ved ikke, hvornår man skal beskytte sig i solen7.6.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For meget sol giver risiko for smertefulde solskoldninger på kort sigt og øget risiko for kræft i huden på længere sigt. Uv-indekset er en god rettesnor for, hvornår det er tid til solbeskyttelse, men ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne viser, at kun en ud af tre danskere ved, at det er en god ide at solbeskytte sig, når uv-indekset er 3 eller derover.

Familier oplever at stå uforberedte og alene med sociale og følelsesmæssige konsekvenser af børnekræft4.6.2021 07:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Når en familie rammes af børnekræft forandres, afbrydes og forstyrres det kendte hverdagsliv i alvorlig grad. Men det forberedes familierne ikke nok på. De oplever i stedet at stå alene - og ofte også magtesløse i det nye forandrede hverdagsliv. Ny ph.d.-afhandling fra Kræftens Bekæmpelse bringer viden til området på baggrund af interviews med børnekræftpatienter, søskende, forældre og børnekræftoverlevere fra 104 forskellige familier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum