Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse skal have ny direktør

Del

Efter syv år som administrerende direktør for Kræftens Bekæmpelse har Leif Vestergaard Pedersen besluttet, at det er tid at give stafetten videre.

- Kræft er en akut og alvorlig sygdom, og arbejdet med at sikre, at patienterne bliver hørt og taget alvorligt, stopper aldrig. Vi er kommet langt, men nu skal der nye kræfter til at drive arbejdet endnu videre, siger Leif Vestergaard Pedersen.  

Han kan se tilbage på syv år som direktør, hvor der er sket store fremskridt i kræftbehandlingen. Senest er Kræftplan IV blevet vedtaget med et stærkt fokus på at inddrage patienternes holdninger og ønsker mere, ligesom ’den patientansvarlige læge’ skal være garant for, at patienterne altid har én kontaktperson, som er ansvarlig for overblikket over det samlede behandlingsforløb. 

Danskerne engagement og mange frivillige indsjæle

For Leif Vestergaard Pedersen har det været et særligt privilegie at opleve danskernes engagement i kræftsagen med mange frivillige ildsjæle og stor velvilje i befolkningen til at bidrage økonomisk. Det har gjort Kræftens Bekæmpelse i stand til at støtte dansk kræftforskning med markante resultater til følge, og tidligere i år blev Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter kåret til et af verdens førende.

Al kendt viden om kræft samles

Selv har Leif Vestergaard Pedersen været en af nøglepersonerne i grundlæggelsen af Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC), der skal sikre, at al kendt viden om kræft bliver samlet og hurtigt omsat til en ensartet behandlingspraksis. 

- Det er en af de ting, jeg tror vil få allerstørst betydning for kræftbehandlingen og kræftforebyggelsen i Danmark. At det er lykkedes at samle universiteter, hospitaler, regionerne og Kræftens Bekæmpelse om at skabe DCCC, er nok den ting, jeg ser tilbage på med størst tilfredshed, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

'Plejer' udfordres

Internt i Kræftens Bekæmpelse har det været Leif Vestergaard Pedersens linje at åbne foreningen, at involvere frivillige mere og invitere eksterne samarbejdspartnere til at udfordre ’plejer’ i organisationen. I løbet af sin tid som direktør har han desuden gennemført et generationsskifte i topledelsen. Og nu er det tid til, at en anden tager over, mener han: 

- Vi står over for en proces, hvor vi skal redefinere Kræftens Bekæmpelses værdier og sætter nye mål for 2025. De værdier og mål skal en administrerende direktør selvfølgelig have fuldt ejerskab til, og derfor er det et godt tidspunkt at lade en ny komme til, så vedkommende kan være med til at præge det arbejde, siger Leif Vestergaard Pedersen. 

Aldrig lagt karriereplan

I en alder af snart 62 år har Leif Vestergaard Pedersen endnu aldrig lagt en karriereplan, men han reagerer, når hans nysgerrighed og videbegærlighed tilsiger ham, at det er på tide at udfordre sig selv og lære noget nyt.

- Der er mange ting, jeg længe gerne har villet lære mere om og bruge tid på at dyrke, men jeg må konstatere, at det bare ikke er blevet til noget, fordi det ikke matcher med direktørkalenderen, siger Leif Vestergaard Pedersen, der de seneste syv år har pendlet mellem hjemmet i Jelling og Kræftens Bekæmpelses hovedkontor på Østerbro i København.

Kræftens Bekæmpelses formand, Dorthe Crüger, beklager Leif Vestergaard Pedersens beslutning om at stoppe som direktør, men hun forstår den godt: 

- Der findes ikke ret mange, der knokler så hårdt som Leif. Han er utrættelig, når han kan se, at han og Kræftens Bekæmpelse kan gøre en forskel for de danskere, der er ramt af kræft, og han fortjener stor ros og anerkendelse for de flotte resultater, han har stået i spidsen for, siger Dorthe Crüger.  

Leif Vestergaard Pedersen bliver på posten, indtil en ny administrerende direktør er fundet, og stafetten kan overdrages med den ordentlighed, der altid har ligget ham meget på sinde. 

Leif Vestergaard Pedersen er uddannet cand.oecon. Han har haft ledende stillinger i sygehusforvaltningen i de tidligere Fyns, Vejle og Århus amter. I 2005 blev han sundhedsdirektør i Region Midtjylland, indtil han pr. 1. juli 2010 tiltrådte stillingen som direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Kontakter

Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen, telefon 21 24 23 16

Pressechef Claus Fahrendorff, Kræftens Bekæmpelse, telefon 51 94 12 34

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Brun for enhver pris: 6 ud af 10 unge solariebrugere ved godt, at deres solarieforbrug kan give kræft2.10.2018 06:00pressemeddelelse

Solariebrug er kræftfremkaldende, og jo yngre du er, jo farligere er det. Men hvis vi vil have unge til at lade være med at gå i solarium, er det ikke nok at fortælle dem, at det er sundhedsskadeligt. Det ved de fleste nemlig godt, viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne. Solkampagnen efterlyser fokus på, at modermærkekræft er en meget alvorlig sygdom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum