Kræftens Bekæmpelse: Region Midt skal rette op på fejl og vaccinere sårbare patienter nu

- Der er lavet fejl, det kan ske. Men det er ikke rimeligt, at de sårbare patienterne betaler prisen nu og skal vente yderligere på at få deres vaccine. Regionen bør straks igangsætte vaccination af de kræftpatienter, der ved en fejl ikke er blevet visiteret endnu. De har ventet længe nok nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
Hen over weekenden har flere medier beskrevet, hvordan tusindvis af sårbare patienter i gruppe 5 - bosiddende i Region Midtjylland - ikke er blevet indkaldt til den corona-vaccination, som de ifølge myndighedernes prioriteringsliste er fuldt berettiget til.
Det skyldes ifølge Region Midtjylland tekniske og menneskelige fejl i de systemer, man arbejder i, når patienterne skal visiteres.
Region må finde et ekstra gear
- Nu må regionen finde det ekstra gear og sætte vaccination af fejlvisiterede patienter i gruppe 5 i gang med det samme, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
Jesper Fisker er meget uenig i Region Midtjyllands udmelding om, at regionen først på et senere tidspunkt vil pausere udrulningen for at gøre plads til den sårbare gruppe.
- Man må i denne helt særlige situation finde et ekstra gear i udrulningen, så de sårbare patienter kan få deres corona-vaccination. Det er ikke rimeligt at bede patienterne vente endnu længere, end de allerede har gjort. Frem for alt vil vi have en klar udmelding omkring tidsperspektivet: hvor længe kræftpatienterne skal vente på at få deres første stik? Og hvordan vil man sikre, at visitationen nu foregår korrekt? siger Jesper Fisker.
Kræftens Bekæmpelse kræver svar af koncerndirektør
Kræftens Bekæmpelses regionsudvalgsformand i Region Midtjylland, Kirsten Halskov Madsen, har i dag derfor rettet henvendelse til koncerndirektør Ole Thomsen med opfordringen til at sætte vaccination af de fejlvisiterede sårbare patienter i gang nu.
I henvendelsen beder Kræftens Bekæmpelse også regionen sikre, at der skabes et fuldt overblik over, hvor mange kræftpatienter der er kommet i klemme, hvordan regionen vil sikrer, at alle i gruppe 5 indkaldes korrekt – og ikke mindst, hvordan man vil sikre plads til, at der kan visiteres til gruppe 5, når myndighederne i princippet har lukket for visiteringen af sårbare patienter.
For mere information kontakt Kræftens Bekæmpelses pressetelefon: 35 25 74 00
Nøgleord
Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Ny rekord: Over 400.000 mennesker i Danmark lever med og efter kræft25.6.2025 06:00:10 CEST | Pressemeddelelse
For mange er senfølger invaliderende - klinikker skal forbedre livskvaliteten.
Nye tal: 6 ud af 10 danskere bliver solskoldet på ferien22.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi beskytter os ikke godt nok mod solen, når vi rejser sydpå, viser ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse.
Nye beregninger bør genstarte debat om dyrere cigaretter7.6.2025 09:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse viser, at dyrere cigaretter koster staten langt mindre end hidtil antaget.
Nye tal: 4 ud af 10 forældre har svært ved at blande sig i deres teenagers alkoholvaner6.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Men det betaler sig, for forskning viser, at aftaler om alkohol virker.
Rejsegilde i Nuuk: Kræftpatienter i Grønland får deres eget hus31.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt rådgivningshus skal give kræftramte i Grønland tryghed og viden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum