Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse lukker IGEN-butikkerne i marts

Del

Kræftens Bekæmpelse har besluttet at lukke alle sine 15 genbrugsbutikker i foreløbig resten af marts måned i lyset af corona-pandemien og myndighedernes udmeldinger.

Arkivfoto: Tomas Bertelsen
Arkivfoto: Tomas Bertelsen

Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker fordelt ud over Sjælland, Fyn og Jylland lukker foreløbig indtil udgangen af marts. Årsagen er corona-pandemien, som lige nu breder sig i hele verden med hastig fart – ikke mindst i Danmark.

Statsministeren og sundhedsmyndighederne lukkede onsdag aften store dele af Danmark ned og opfordrede danskerne til at udvise samfundssind og passe på hinanden og især de svageste i samfundet, som corona kan ramme ekstra hårdt. Det gælder også kræftpatienter, som kan have et svækket immunsystem som følge af sygdommen eller behandlingen.

- I lyset af den situation som Danmark står i lige nu, ser vi ingen anden mulighed end at lukke vores IGEN-butikker midlertidigt ned for at passe på både vores fantastiske frivillige, som hver dag yder en kæmpe indsats for kræftsagen, og vores kunder, som støtter kræftsagen ved at handle i butikkerne. Det er nu, vi må stå sammen og gøre en indsats for at sænke tempoet på smittespredningen mest muligt, så sundhedssystemet kan følge med, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Alle funktioner i butikkerne lukker ned

Lukningen af butikkerne slår igennem på alle parametre. Det vil sige, at ingen frivillige skal møde op i butikkerne. Der er ingen adgang til baglokaler, fællesrum eller kældre på noget tidspunkt, og det er ikke muligt at ordne varer, prissætte, rydde op eller bare lige komme forbi butikkerne. Når dette ændrer sig, vil distriktscheferne melde det ud til de berørte frivillige.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi ikke kan holde åbent lige nu. Men at passe på vores frivillige og kunder er det vigtigste. Vi må stå sammen og vise samfundssind, indtil vi er igennem, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.  

Kræftens Bekæmpelses 15 IGEN-butikker ligger i:

Aalborg, Randers, Århus, Herning, Horsens, Vejle, Kolding, Odense, Helsingør, Hillerød, Virum, Roskilde, Ringsted, Næstved og Birkerød.

Nøgleord

Kontakter

Rikke Brams
Presse- og kommunikationsrådgiver
Mail: rikkeb@cancer.dk
Telefon: 5214 4119

Billeder

Arkivfoto: Tomas Bertelsen
Arkivfoto: Tomas Bertelsen
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse uddeler støtte til kræftforskning22.6.2020 12:46:07 CESTPressemeddelelse

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg har netop bevilget penge til et forskningsprojekt ved Regionshospitalet Randers. Lektor, cand.scient., ph.d. Sisse Helle Njor, Afdeling for Folkeundersøgelser, Regionshospitalet Randers får 657.800 kr. til projektet ’TIMING - Rettidig opfølgning i tarmkræftscreening’. Projektet skal undersøge hvor længe der skal gå, fra en kikkertundersøgelse har afkræftet mistanken om tarmkræft, til man igen inviteres til at deltage i det nationale screeningsprogram for tarmkræft eller tilbydes en kikkertundersøgelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum