Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse hylder danskerne i stort Facebook eksperiment

Del

Når tusindvis af danskere går på gaden søndag den 2. april ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, følges begivenheden tæt i en fire timers lang liveudsendelse på Facebook. Professionelle værter vil møde indsamlere, patienter, pårørende og forskere for at høre om deres engagement i indsamlingen og kræftsagen. Meld dig som indsamler og bliv en af medfortællerne.

Hvad er de nyeste gennembrud i kræftforskningen? Hvordan lever man med kræft? Hvorfor afleverer 10.000 danskere lige nu afføringsprøver til Kræftens Bekæmpelse? Og hvorfor går tusindvis af danskeres år efter år på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse?

Det – og meget andet – kan du få svar på, når Kræftens Bekæmpelse sender live via Facebook i en fire timers lang udsendelse. Det fortæller Trine Porret Randahl Larsen, der er projektleder på landsindsamlingen:

- Vi kalder det et eksperiment. På dagen er omkring 30.000 frivillige i gang – både indsamlere og kampagneledere, der år efter år får stablet indsamlingen benene. En så stor indsats, mener vi, fortjener en hyldest, der viser deres passion og engagement. Vi vil både hylde de mange frivillige, men også dem, der tager imod indsamlerne og donerer penge, fortæller Trine Porret Randahl Larsen.

Tre professionelle værter og 30.000 engagerede medfortællere
Der bliver både plads til sjov og alvor i udsendelsen, som tre professionelle værter vil stå i spidsen for. Lisbeth Østergaard, kendt fra blandt andet Go’ MorgenDanmark, er vært i et studie i København, hvor hun vil tale med patienter og pårørende, forskere og forskellige eksperter.

Komikeren Geo, der selv har haft kræft og gennem flere år har været ambassadør for Kræftens Bekæmpelse, kører rundt i landet fra Odense til Hedensted og møder undervejs de engagerede frivillige, med hver deres personlige historie. Mikkel Herforth, der er kendt fra Go’ MorgenDanmark, bliver sendt på en indsamlingsmission rundt i landet og skal selv forsøge at samle penge ind på sin vej tilbage til studiet.

Jannick Blaksmark er ansvarlig for indsatsen på de sociale medier i Kræftens Bekæmpelse. Han fortæller, at ingen har så vidt vides har gjort noget lignende før, og ambitionerne er høje:

- Det allervigtigste er at engagere danskerne i udsendelsen, og det giver Facebook live en unik mulighed for. Vi håber, at rigtig mange vil dele deres historier på de sociale medier med #visFlaget, så vi kan ringe dem op og få dem med i programmet. Det er Danmarks og måske verdens største Facebook live-eksperiment, og det glæder vi os til at dele med danskerne, siger Jannick Blaksmark.

Lisbeth Østergaard ser også frem til den 2. april:

- Når jeg tænker på kræft, tænker jeg: ’Fanden tage det’. Det rammer hver tredje dansker, og så kan jeg også blive sådan lidt matematisk og tænke, at på et eller andet tidspunkt må det jo ramme mig eller mine nærmeste. Så det er bare en rigtig vigtig sag, som jeg ikke kunne sige nej til, fortæller Lisbeth Østergaard.

Du kan se med på Kræftens Bekæmpelses Facebook side fra 9.30 – 13.30 og igen sidst på eftermiddagen, når optællingen af resultatet er ved at være klar.

------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA

Meld dig som indsamler på 7012 2017 eller gå ind på www.indsamling.dk

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen.

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 58 til forskning, 21 til patientstøttearbejde og 15 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration.

Nøgleord

Kontakter

Jannick Blacksmark, Head of Social & Creative, Kræftens Bekæmpelse, 40 61 32 11

Charlotte Taarnhøj Dahlstrøm, Presse- og kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse, 26 78 78 38

Billeder

Download
Lisbeth Østergaard
Lisbeth Østergaard
Download
Geo
Geo
Download
Mikkel Herforth
Mikkel Herforth
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Forskning bringer ny viden om mulige årsager til børneleukæmi7.9.2018 05:00pressemeddelelse

Leukæmi er den hyppigste kræftform hos børn, selv om den heldigvis stadig er sjælden. I dag ved man imidlertid kun lidt om årsagerne. Forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger nu på en statistisk sammenhæng mellem morens brug af hormoner op til eller under graviditeten og forekomst af sygdommen. Resultaterne er netop offentliggjort i et af verdens førende medicinske tidsskrifter, Lancet Oncology.

Ny stor undersøgelse af højspændingsledninger og leukæmi hos børn5.9.2018 13:02pressemeddelelse

Øger magnetiske felter fra højspændingsledninger risikoen for leukæmi hos børn? Det har videnskaben længe søgt svar på. I en ny stor international undersøgelse, der samler alle hidtil gennemførte undersøgelser, finder forskerne en let øget risiko for leukæmi for børn, der bor tæt ved ledningerne – og de viser, at sammenhængen ikke kan forklares med de elektromagnetiske felter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum