Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse Genbrug Aarhus fejrer 30 års jubilæum

Del

Den 14. maj er det præcis 30 år siden, at Kræftens Bekæmpelse åbnede sin allerførste genbrugsbutik. Butikken ligger i Aarhus, og jubilæet fejres med forskellige aktiviteter hele uge 20 – både digitalt og i butikken på Åbogade 36.

Fire lokale kendisser, bl.a. Flemming Bamse Jørgensen, klipper snoren over til butikken åbning. Arkivfoto.
Fire lokale kendisser, bl.a. Flemming Bamse Jørgensen, klipper snoren over til butikken åbning. Arkivfoto.

På Åbogade 36 er frivillige fra Kræftens Bekæmpelse Genbrug ved at lægge sidste hånd på forberedelserne. Nogle står for planlægning af konkurrencer og auktioner, mens andre står for at pynte festligt op til en hel uges fejring af butikkens 30 års jubilæum.

- Det er en stor dag og vi glæder os alle sammen, siger 89-årige Karen Thomsen. Hun har arbejdet for sagen i 25 år, og er i dag stadig en af de 70 frivillige kræfter, der sammen driver butikken.

71 mio. kroner gennem 30 år
Det hele startede den 14. maj 1991. I Aarhus stod foreningens nye genbrugsbutik klar bugnende af varer. I butikken stod en flok frivillige spændt klar til at åbne døren for byens borgere, så snart fire lokale kendisser, bl.a. Flemming Bamse Jørgensen, havde klippet snoren over. For Kræftens Bekæmpelse var det en ny måde at skaffe indtægter til sagen på.

Det var en af de største genbrugsbutikker i Danmark på det tidspunkt, men idéen var ikke ny. Flere andre danske foreninger drev genbrugsbutikker, men Kræftens Bekæmpelse gik til opgaven på en ny måde. Ambitionen var, at der skulle sælges kvalitetsgenbrug. Tøj og møbler blev derfor vasket og repareret og elektroniske varer afprøvet, før det blev sat frem i butikken.

Lige siden har genbrugseventyret fortsat på samme måde. Gennem årene har Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aarhus solgt kvalitetsgenbrug for hele 71 mio. kr. Det er penge, som bl.a. er gået til forskning, forebyggelse og støtte til patienter og alle deres pårørende.

Frivillige er hjertet i butikken
Kenneth Johansson, distriktschef for Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aarhus, er både stolt og ydmyg. Foruden danskernes genbrugsbidrag, er det en indsats, som udelukkende har kunnet lade sig gøre med de frivilliges mangeårige opbakning, understreger han:

- Vores genbrugsfrivillige er et særligt folk. Uden dem ville vi hverken kunne fejre 30 års jubilæum eller fortsat holde gang i hjulene. Særligt ikke efter det seneste halvandet år med corona, hvor butikken har været lukket flere måneder. De er så dedikerede. For de fleste bliver det en livsstil og et fast holdepunkt, som de helst ikke vil undvære. Her i butikken har de et sammenhold ud over det sædvanlige. Det er meget imponerende, siger han.

Det helt særlige sammenhold kan Karen Thomsen skrive under på. For gennem tiden har hun ikke kun fået gode kolleger, men også nogle rigtig gode venskaber, forklarer hun:

- Sådan tror jeg mange af os har det. Foruden sagen er det nok også årsagen til, at vi bliver ved.

For vi er bare et fantastisk godt hold sammen. Selvom helbredet ikke er, hvad det har været, håber jeg da også at kunne blive ved lidt endnu, smiler hun.

En hel uge med jubilæumsaktiviteter
Grundet Kristi himmelfartsferien vil fejringen af jubilæet ikke foregå på selve dagen, men i stedet strække sig over hele uge 20 – altså den efterfølgende uge. Her vil de små kunne deltage i en Lego-konkurrence, mens de voksne kan dyste om det hidtil bedste genbrugsfund, de har gjort.

Derudover vil der også være forskellige auktioner, hvor man gennem hele ugen kan byde på særligt udvalgte og eftertragtede varer, som gavmilde århusianerne har doneret. De forskellige jubilæumsaktiviteter kan opleves både fysisk, men også digitalt på butikkens Facebookside.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i butikken? Så kontakt Kenneth Johansson på ken@cancer.dk, eller få en snak med en frivillig i butikken. Der er altid brug for nye kræfter.

______________________________

Praktisk information om jubilæet:
Jubilæet fejres både på Åbogade 36, 8200 Aarhus og på butikkens Facebookside. Det sker hele uge 20 fra den 27. - 21. maj i tidsrummet 10.00 – 17.00. Man skal huske at holde afstand og have mundbind på, når man færdes i butikken.

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug:
Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Al overskuddet fra butikkerne går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.

Kontakter

For yderligere information, kontakt:
Kontakt venligst kommunikationskonsulent, Senem Aydinoglu pr. telefon 93906081 eller e-mail senem@cancer.dk ved ønske om interview med Karen Thomsen og/eller Kenneth Johansson.

Billeder

Fire lokale kendisser, bl.a. Flemming Bamse Jørgensen, klipper snoren over til butikken åbning. Arkivfoto.
Fire lokale kendisser, bl.a. Flemming Bamse Jørgensen, klipper snoren over til butikken åbning. Arkivfoto.
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Forskningsbevilling: Bedre støtte til sårbare pårørende15.6.2021 10:24:48 CEST | Pressemeddelelse

Praktiserende læge og professor Kaj Sparle Christensen har sammen med sin forskergruppe ved Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet modtaget 900.000 kr. fra ’Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Menneske og Samfund’ til projektet ’Pårørendestøtte i almen praksis – en model til at identificere og støtte sårbare pårørende’, hvor målet er at forebygge langvarig sorg og øge livskvaliteten hos mennesker, der har mistet en pårørende til alvorlig sygdom.

Uv-indeks forvirrer: Hver tredje ved ikke, hvornår man skal beskytte sig i solen7.6.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For meget sol giver risiko for smertefulde solskoldninger på kort sigt og øget risiko for kræft i huden på længere sigt. Uv-indekset er en god rettesnor for, hvornår det er tid til solbeskyttelse, men ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne viser, at kun en ud af tre danskere ved, at det er en god ide at solbeskytte sig, når uv-indekset er 3 eller derover.

Familier oplever at stå uforberedte og alene med sociale og følelsesmæssige konsekvenser af børnekræft4.6.2021 07:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Når en familie rammes af børnekræft forandres, afbrydes og forstyrres det kendte hverdagsliv i alvorlig grad. Men det forberedes familierne ikke nok på. De oplever i stedet at stå alene - og ofte også magtesløse i det nye forandrede hverdagsliv. Ny ph.d.-afhandling fra Kræftens Bekæmpelse bringer viden til området på baggrund af interviews med børnekræftpatienter, søskende, forældre og børnekræftoverlevere fra 104 forskellige familier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum