Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse dropper WIN WIN

Del

Kræftens Bekæmpelse har gennem noget tid arbejdet med, hvordan organisationen kan erstatte nedgang i lotteriindtægter ved anden spillevirksomhed. Derfor skulle et nyt online spillesite – WIN WIN – lanceres i løbet af foråret. Men på baggrund af er række negative reaktioner har Kræftens Bekæmpelse nu lagt projektet i mølposen.

-Vi er blevet overrumplede af reaktionen på vores planer om at lancere et online-spil, så vi lægger det i mølposen, siger Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker

Kræftens Bekæmpelses planer om at lancere et online casino, hvor overskuddet skulle gå til kræftsagen, er i dag blevet droppet.

- Det at spille er i dag i høj grad rykket på nettet, og vores tanke var, at vi ville lave et online spilformat som kunne samle penge ind - men på en måde, hvor vi forsøgte at undgå at folk blev afhængige, f.eks. ved at indføre beløbsgrænser, brug af nem-id og tvungne pauser. Vi synes, det var en god ide, men på baggrund af den massive reaktion vi oplever nu, lægger vi det ned, siger Jesper Fisker.

Kræftens Bekæmpelses forskning, støtte og rådgivning af patienter og foreningens øvrige arbejde på kræftområdet, sker i høj grad for penge, som organisationen samler ind blandt danskerne, og både privatpersoner og virksomheder har gennem årtier har været meget positive over sagen og gavmilde i deres donationer til den. Kun 3 pct. af organisationens midler kommer fra det offentlige. Men indsamlingsmetoderne har skiftet med tiderne.

- Vi har fået penge ind fra lotteri og spil i 40 år, så det er egentlig ikke noget nyt, men I dag er det online-spil, folk synes er interessante. Og det er derfor vi har kigget på de muligheder. Med det formål fortsat at kunne samle penge ind til de gode formål, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

Tvungne pauser og grænse for tab
Men indtægterne fra de gammeldags typer lotteri har gennem flere år været vigende, samtidig med, at online spil er i kraftig vækst. Derfor Kræftens Bekæmpelse arbejdet et online spille format WIN WIN, hvor man via online spil, kan støtte arbejdet med forskning og rådgivning til patienter og pårørende.

Han understreger dog, at man allerede fra begyndelse arbejdede med en række forholdsregler for WIN-WIN, således at det ikke ville lede til misbrug af spil-afhængige personer på sitet.

- Vi har haft en ambition om at være klassens duks, ifht. at have online-spil på en forsvarlig måde og gøre det så svært som muligt at blive afhængig – bl.a. ved at lægge tvungne pauser ind og pop-op beskeder med oplysning om, hvor meget man har tabt eller vundet de seneste 90 min. Og vi har sat sætte max grænser for hvor meget man kan satse pr dag og pr måned, siger Jesper Fisker.

Selv om sitet endnu ikke færdigudviklet valgte blev initiativet taget op i medierne og der har været reaktioner, som skaber bekymring i Kræftens Bekæmpelse.

- Vi lytter til den kritik og bekymringer, der kan være om online spil. Så derfor har vi besluttet at lægge projektet ned, siger han.

For mere information kontakt Kræftens Bekæmpelses pressetelefon på 35257400

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Danske og internationale forskere afslører en afgørende brik i delingen af vores celler14.4.2021 17:44:27 CEST | Pressemeddelelse

Det er umuligt at se med det blotte øje, og de fleste af os aner ikke, vi har det. Alligevel har det betydning for en proces, der hver dag sker tusindvis af gange i vores krop. Som kulminationen på adskillige års forskning, viser forskere fra Kræftens Bekæmpelse nu, at proteinet Ambra1 spiller en helt central rolle for delingen af vores celler. Det er viden, som måske kan være første skridt på vejen til personlig medicin til en lang række kræftpatienter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum