Lif Lægemiddelindustriforeningen

Kræftdiagnoser stiger blandt kvinder

Del

Flere og flere kvinder får en kræftdiagnose, mens tallet for mændene er faldende. Det viser et tydeligt behov for en fokuseret indsats på kræftområdet, lyder det fra Lægemiddelindustriforeningen.

Flere kvinder får konstateret kræft end tidligere, mens det for mændene er faldende. 351.747 danskere, der i 2019 havde en kræftdiagnose, fordeler sig på 158.834 mænd og 192.913 kvinder, viser de nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Tallene inkluderer både personer med en nuværende kræftdiagnose, og dem, der tidligere har haft kræft, men siden er konstateret kræftfri.

”Desværre er der en stigning i antallet af kvinder, der får kræft. Det viser vigtigheden af en fortsat fokuseret indsats på kræftområdet i det danske sundhedsvæsen, som de seneste år har bidraget til at løfte behandlingsresultaterne markant via en mere effektiv organisering og brugen af ny sundhedsteknologi i behandling af patienter,” siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen.

I lægemiddelindustrien arbejdes der konstant på udvikling af nye lægemidler målrettet specifikke sygdomme. Således er der eksempelvis opfundet medicin, der virker mod særlige typer brystkræft og mod andre meget specifikke kræftdiagnoser.

”Lægemiddelindustrien arbejder fokuseret på at udvikle nye og stadig mere individualiseret behandling, som skaber håb om stadig bedre behandlingsresultater,” understreger hun.

Det er særligt anden hudkræft end modermærkekræft og kræft i hjerne- og centralnervesystem, der har været i stigning de seneste 10 år blandt kvinder. De mest hyppige kræftformer er fortsat brystkræft og prostatakræft hos de to køn. Der var 5.105 nye tilfælde blandt kvinder i 2019.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lif Lægemiddelindustriforeningen

Lif Lægemiddelindustriforeningen
Lersø Parkalle 101
2100 København Ø

39 27 60 60https://lif.dk/

Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark. Fællesnævneren er, at Lifs medlemmer alle udvikler nye innovative lægemidler til forebyggelse og behandling.

Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand er det til gavn for hele det danske samfund.

Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.

Følg pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum