Kræftdiagnoser stiger blandt kvinder
Flere kvinder får konstateret kræft end tidligere, mens det for mændene er faldende. 351.747 danskere, der i 2019 havde en kræftdiagnose, fordeler sig på 158.834 mænd og 192.913 kvinder, viser de nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Tallene inkluderer både personer med en nuværende kræftdiagnose, og dem, der tidligere har haft kræft, men siden er konstateret kræftfri.
”Desværre er der en stigning i antallet af kvinder, der får kræft. Det viser vigtigheden af en fortsat fokuseret indsats på kræftområdet i det danske sundhedsvæsen, som de seneste år har bidraget til at løfte behandlingsresultaterne markant via en mere effektiv organisering og brugen af ny sundhedsteknologi i behandling af patienter,” siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen.
I lægemiddelindustrien arbejdes der konstant på udvikling af nye lægemidler målrettet specifikke sygdomme. Således er der eksempelvis opfundet medicin, der virker mod særlige typer brystkræft og mod andre meget specifikke kræftdiagnoser.
”Lægemiddelindustrien arbejder fokuseret på at udvikle nye og stadig mere individualiseret behandling, som skaber håb om stadig bedre behandlingsresultater,” understreger hun.
Det er særligt anden hudkræft end modermærkekræft og kræft i hjerne- og centralnervesystem, der har været i stigning de seneste 10 år blandt kvinder. De mest hyppige kræftformer er fortsat brystkræft og prostatakræft hos de to køn. Der var 5.105 nye tilfælde blandt kvinder i 2019.
Nøgleord
Kontakter
Anne Cathrine SchjøttPressekonsulentLif
Tlf:22329099acs@lif.dkInformation om Lif Lægemiddelindustriforeningen
Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark. Fællesnævneren er, at Lifs medlemmer alle udvikler nye innovative lægemidler til forebyggelse og behandling.
Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand er det til gavn for hele det danske samfund.
Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.
Følg pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen
Syg på ferien? Tænk dig om, når du køber medicin i udlandet11.7.2025 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Det kan ende rigtig galt, hvis du får brug for medicin på ferien. For forfalsket medicin er et udbredt problem, selv i populære ferielande. Så tænk over, hvor du køber medicinen, og hvad du tager med hjem.
Flere apotekslægemidler får tilskud – til fordel for patienterne9.7.2025 14:14:52 CEST | Nyhed
Nye tal i Lifs Medicintilskudsmåler viser en mindre stigning i antallet af apotekslægemidler, som virksomhederne søgte om tilskud til i 2024 – og for 2025 tegner udviklingen positiv.
Lif og LMI øger samarbejdet: Signum opkøber Farmastat og udvider til hele Norden2.7.2025 14:37:58 CEST | Pressemeddelelse
Signum Life Science køber aktiemajoriteten i den norske analyse- og datavirksomhed Farmastat. Opkøbet vil give lægemiddelindustrien i Norden endnu bedre muligheder for databaserede analyser og indsigter, og vil øge samarbejdet på tværs af landene.
Et stærkere EU begynder med en stærkere life science-sektor2.7.2025 13:25:43 CEST | Pressemeddelelse
EU har onsdag fået sin første life science-strategi, og med et solidt fokus på at forbedre konkurrenceevnen, er der grund til at glæde sig over de ambitioner, der er lagt for dagen med strategien, siger Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lif.
Flertal af apotekskunder er klar til elektroniske indlægssedler24.6.2025 05:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Papir eller digitalt? En ny undersøgelse har set på, om danske apotekskunder er klar til at udskifte de velkendte papirindlægssedler med en elektronisk udgave. Og i givet fald, hvordan kan information om lægemidler gives på den bedst mulige måde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum