Haderslev Kommune

Kosmorama klar med Jomfrustiens første projekt

Del

For godt et år siden satte Haderslev Byråd gang i et stort byudviklingsprojekt på Jomfrustien i Haderslev. Nu kaster projektet den første investering af sig. Haderslev Byråd kunne tirsdag aften godkende et projekt, der betyder, at biografen Kosmorama i løbet af det næste år bygger ny, flot biograf på Jomfrustien.

I 2017 skyder en ny, flot Kosmorama op på Jomfrustien i Haderslev. Placeringen bliver på den grund, Haderslev Kommune købte i 2015, hvor der tidligere lå maskinstation på Jomfrustien 28-34. Haderslev Kommune stiller 2000 af de i alt 8400 m2 af grunden til rådighed for biografen som et kulturelt tilskud.

"Det er en fantastisk nyhed for kulturlivet i Haderslev, at vi får en biograf, der fortsat ligger i midtbyen og ikke mindst for projektet på Jomfrustien, at vi allerede kan se, at det giver investeringer. Det er ideelt med en biograf på Jomfustien, da den også skaber liv i området om aftenen, og så er Kosmoramas flotte projekt med til at udvikle Jomfrustien i den retning, vi gerne vil", siger borgmester H. P. Geil.

Mulighed for mere

Kosmorama på Torvet i Haderslev har op imod 100.000 besøgende om året, hvilket de har svært ved at håndtere i de nuværende lokaler.

"Vi får med det nye projekt en større kapacitet og dermed mulighed for et bredere og større repertoire. Vi kommer til at vise film på de mest moderne vilkår og i den bedste kvalitet, hvilket er afgørende for, at vi kan fastholde publikum og udvikle os", siger Torben Jølnæs, der ejer Kosmorama.

Han fortæller, at en udfordring i biografen på Torvet blandt andet er, at han er nødt til at programlægge efter lydniveauet på filmen, fordi lyden går gennem salene. Derfor kan man ikke spille alle film på tilsigtet volumen, hvilket har fået især de unge til at køre til Kolding.

"Vores kapacitet lige nu er for lille i forhold til Haderslevs potentiale. Vi har været glade for at være på Torvet, som er et historisk sted, men vi ser også frem til at tage imod publikum i nye rammer i en biograf, der følger med tiden og bidrager til byens udvikling", siger Torben Jølnæs.

Hvis alt går efter planen, regner han med, at den nye biograf på Jomfrustien kan tages i brug til efterårssæsonen 2017.

Visionen for Jomfrustien

Haderslev Kommune og Provas arbejder lige nu på en vision for området omkring Jomfrustien i Haderslev, som mere end 100 interesserede borgere og samarbejdspartnere indtil videre har bidraget til. Visionen kommer senere på året til at indgå i en arkitektkonkurrence, som Haderslev Kommune udskriver for at få de bedste bud på, hvordan området udvikles samtidig med, at man laver klimatilpasning. Følg projektet på www-jomfrustien-haderslev.dk.Kontaktinformation:

Borgmester H. P. Geil, 21 69 64 71

Ejer af Kosmorama i Haderslev, Torben Jølnæs, 23 45 88 65

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum