Hjørring Kommune

Korrektion: Budgettet for 2019-2022 er vedtaget i Hjørring Kommune

Del

Bemærk at der blot er indgået budgetforlig. Budgettet er først endeligt vedtaget ved 2. behandlingen i byrådet d. 10. oktober 2018.

Socialdemokratiet, Konservative og SF har indgået en aftale om næste års budget for Hjørring Kommune. Dermed står 18 ud af 31 byrådsmedlemmer bag aftalen.

- Den helt store udfordring har været spørgsmålet om lukning af Ældrecenter Havbakken i Tornby. Det er aldrig rart at stå overfor lukninger af kommunale institutioner. Men jeg og parterne bag denne aftale mener, at det er nødvendigt, at vi handler i forhold til vores snævre økonomiske rammer, og borgernes ønsker om at blive længere i eget hjem. Hensynet til kvalitet i forhold til de borgere, der bor på ældrecentre, er vigtigere end nærhed. Vi er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning på længere sigt, og derfor er vi nødt til at træffe beslutningen nu. Vi ønsker ikke at fastholde beboere, pårørende og medarbejdere i den urimelige uvished, som de har været i det seneste halve år, siger borgmester Arne Boelt (S).

For parterne bag forliget handler lukningen af Ældrecenter Havbakken også om at komme fremtiden på ældreområdet i møde.

- Det er helt afgørende, at vi kigger 10-15 år frem i forhold til pleje af vores ældre og dermed fremtidens plejestruktur. Det er et kendt faktum, at der bliver flere ældre demente borgere, som kræver en specialiseret form for pleje og særligt indrettede plejecentre. Dernæst vil sundhedsteknologi komme til at spille en langt større rolle i hverdagen på vores plejecentre end den gør i dag – både for borgerne og medarbejderne. Samtidig bliver der en meget stor gruppe af borgere, som lever længere og har det bedre. Og netop den gruppe vil have nogle helt andre behov og efterspørge nye og andre tilbud end dem vi kender i dag, siger Per Møller (K).

Budgettet har handlet om mere og andet end lukningen af Ældrecenter Havbakken. På grund af den snævre økonomi og det urimelige udligningssystem er der desværre endnu engang behov for at skære i servicen bredt i hele kommunen. Men det er heldigvis lykkedes at friholde blandt andet værestederne indenfor socialpsykiatri, rengøring til de ældre,dagtilbudsområdet samtidig med at en del af de foreslåede besparelser på skoleområdet er fjernet.

- Når vi taler om væresteder indenfor socialpsykiatrien er der tale om nogle af de svageste i vores samfund, som ofte ikke har det overskud i hverdagen, som mange andre har. Derfor har vi en særlig forpligtelse til at have møde- og væresteder, som for så mange mennesker, er så vigtige, siger Peter Duetoft (S)

Derudover er der fundet midler til at indgå en arbejdstidsaftale med lærerne.

- Det er vigtigt med et fortsat godt samarbejde med vores medarbejdere og i det lys er indgåelse af en arbejdstidsaftale med lærerne et fornuftigt skridt – også for vores skoler og især for vores børn, siger Jørgen Bing (SF).

Budgetaftalen indeholder også et fornuftigt anlægsbudget med rum til yderligere vedligeholdelse af kommunens bygninger og veje samtidig med at byggeriet af en ny skole i Vrå kræver mange midler. Derudover er der fundet penge til etablering af ny daginstitution i Hjørring Øst.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Arne Boelt (S) på 41 22 30 69

Gruppeformand for Socialdemokratiet, Peter Duetoft på 40 54 66 60

Gruppeformand for Det Konservative Folkeparti, Per Møller på 40 81 65 31

Gruppeformand for Socialistisk Folkeparti, Jørgen Bing på 41 22 30 54

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune stopper.6.3.2019 17:38:53 CETPressemeddelelse

Andreas Duus, direktør for Teknik- og miljøområdet i Hjørring Kommune, har meddelt, at han går på pension med udgangen af april 2019. - Jeg vil gerne i denne forbindelse takke for et formidabelt, spændende, udfordrende arbejde og samarbejde gennem årene. Det har været supergodt at indgå i samarbejdet med de mange dygtige og dedikerede ledere og medarbejdere og det politiske niveau, siger Andreas Duus. Han har været direktør for Teknik og miljøforvatningen først i den ”gamle” Hjørring Kommune fra 1996 og derefter i hele den ”nye” Hjørring Kommunes levetid. - Jeg vil gerne sige en stor tak til Andreas for hans indsats igennem de mange år.Han har været en fremsynet direktør, der har haft stor fokus på udviklingen af hele området. Samtidig har Andreas været en god og behagelig kollega, der blandt meget andet har haft en stor rolle i opbygningen af den nye Hjørring Kommune fra 2007 og frem. Han kan med god samvittighed give stafetten videre, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Økonom

Aftale er nu indgået for fremtidens Vendelbohus30.1.2019 21:02:22 CETPressemeddelelse

Den seneste tids usikkerhed om den fremtidige drift af Vendelbohus i Hjørring er nu slut. Byrådet har indgået en aftale med den selvejende institution ”Vendelbohus” (under stiftelse) om, at de pr. 1. juli 2019 lejer Vendelbohus af Hjørring Kommune. Det har længe været et stort ønske for byrådet at finde en løsning, hvor Vendelbohus ikke fortsat skulle drives i kommunalt regi. Flere modeller har været i spil, men nu er der fundet en løsning, som indebærer at lokale kræfter tager et ansvar. Samtidig har byrådet besluttet at investere et engangsbeløb på 900.000 kr. til istandsættelser, der sikrer at husets nuværende formål, kan blive videreført. Den selvejende institution ”Vendelbohus” vil således i videst muligt omfang fortsætte og udbygge de nuværende aktiviteter i huset. Det vil sige at huset vil blive anvendt til kulturelle og foreningsbaserede aktiviteter herunder udlejning til selskabelige formål, møder, undervisning, koncerter, teater mv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum