SMVdanmark

KORREKTION - SMVdanmark: Ros for stor redningspakke med kompensation til virksomheder

Del

Det er en meget ambitiøs og vigtig redningspakke til de danske SMV’er, som Folketingets partier netop har præsenteret. Særligt roser SMVdanmark, at der er kompensation til selvstændige og ægtefælle svarende til den privatansatte, samt kompensation for faste udgifter til påbudslukkede virksomheder. Dog skal virksomheder med over 10 ansatte også have hjælp, påpeger vicedirektør Jakob Brandt.

SMVdanmark tager positivt imod den nye hjælpepakke til de små og mellemstore virksomheder. En pakke, der efter SMVdanmarks vurdering vil holde hånden under en stor del af virksomhederne og modvirke konkurser i den næste tid.

Men hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark efterlyser fortsat initiativer, der kan hjælpe virksomhedsejere med mere end 10 ansatte.

”Politikerne skal have stor ros for at have afsat et tre-cifret milliardbeløb til at redde erhvervslivet. Det er meget og historisk ambitiøst; et hidtil uset stort beløb, der sikrer, at der er økonomi til de ekstra initiativer, der i den kommende tid helt sikkert bliver brug for, så alle de små og mellemstore virksomheder kan holde skindet på næsen," siger Jakob Brandt, der er vicedirektør i SMVdanmark.

”Vi ser frem til at se detaljerne i pakken og hvordan de mange penge kan komme ud og understøtte virksomhederne, men vi hæfter os ved, at der er blevet lyttet inde på Christiansborg, og at politikerne over en bred front handler ansvarligt.”

Glad for kompensation

”Af de detaljer vi har fået indsigt i, er vi særligt glade for, at de påbudslukkede virksomheder nu får fuld kompensation for deres faste udgifter, mens andre virksomheder får kompensation i forhold til, hvad deres indtægtstab har været."

"Noget vi har slået hårdt på er netop at få kompensation til den selvstændige også. Der er vi rigtig glade for, at den selvstændige nu får kompensation på linje med den lønkompensation på 23.000 kr. den privatansatte får,” siger Jakob Brandt.

”Og så kvitterer vi for, at man har lyttet, når vi har påpeget det urimelige i, at den fuldtidsmedarbejdende ægtefælle kun stod til at få en mindre kompensation. Nu får ægtefællen også mulighed for kompensationen på op til 23.000 kr.,” siger Jakob Brandt.

”De her initiativer vil gøre en afgørende forskel for de små virksomheder, som nu vil kunne holde hovedet over vandet. Det er en stor håndsrækning SMV’erne og dermed hele Danmark har fået i dag.”

SMV'er med +10 medarbedere også truet

Dog peger Jakob Brandt på, at også ejeren af SMV’er med over 10 ansatte har store udfordringer. Som det ser ud lige nu, er de fortsat ikke omfattet af kompensationen på 23.000 kr., hvilket SMVdanmark påpegede allerede efter fremlæggelsen af regeringens forslag i går.

”Vi håber ikke, at arbejdet med at redde landets SMV'er slutter her, for det er ikke kun ejere af virksomheder med under 10 ansatte, der er truet på deres levebrød. Konkursrisikoen for virksomheder mellem 10 og 20 ansatte er den samme. Her har ejeren også brug for kompensation, så de kan betale deres regninger, der er det bydende nødvendigt, at der også kommer hjælp til dem,” siger Jakob Brandt, der håber på snarlige initiativer til den gruppe af virksomheder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum