HK/Danmark

Konstruktiv aftale om butikslukninger i Stark

Del

HK HANDEL og Stark har forhandlet vilkår for medarbejderne i de butikker, som Stark lukker i februar.

Stark meddelte 11. januar, at de lukker ti butikker og sammenlægger Stark og Silvan i Ribe.

 - Vi har haft nogle konstruktive forhandlinger, der er foregået i en god tone. Stark har et mål om at få så mange som muligt omplaceret og undgå afskedigelser. Det, håber vi, vil lykkes. Med den aftale, vi nu har indgået, sikres der nogle fornuftige vilkår for blandt andet fratrædelse og uddannelse til de ansatte, der ikke bliver omplaceret, siger faglig chef Kim Jensen, HK HANDEL.

Det er på nuværende tidspunkt lykkedes Stark at få genplaceret omkring 50 ansatte, men arbejdet med jobmatching fortsætter, så tallet forventes yderligere reduceret.

Aftalen mellem HK HANDEL og Stark indebærer, ud over forhold som uddannelse med løn og eventuelle fratrædelsesgodtgørelser, at medarbejdere, der får ansættelse i enten Silvan eller Stark inden for ni måneder efter fratrædelsestidspunktet, genindtræder med den anciennitet, der er oparbejdet i deres nuværende stillinger.

Efter den 10. februar, hvor butikkerne lukker, vil der være en periode med oprydning og nedlukning. Senest 6. februar får butikkerne og de ansatte en plan for, hvornår butikkerne endeligt lukkes ned. Der er forhandlet en særlig fratrædelsesgodtgørelse til medarbejdere, der bliver og hjælper med nedlukning og oprydning.

HK HANDEL besøger de i alt 11 berørte butikker for at yde vejledning til medarbejderne.
Medarbejdere, som ikke bliver omplaceret til andre Stark butikker, er opsagt ultimo januar. Indtil nu er 48 fuldtidsansatte ikke genplaceret.

Yderligere oplysninger:
Faglig chef, Kim Jensen: 3330 4756 / 4063 8903
Presseansvarlig, Nina Juhl Østergaard: 3330 4753 / 5162 8770

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum