Det Kongelige Teater

Kongens fald får verdenspremiere i Det Kongelige Teater

Del

Danskernes absolutte yndlingsroman på scenen for første gang nogensinde - oplev den i både København og Aarhus!

Det er et lille stykke Danmarkshistorie, der skrives lige nu på Det Kongelige Teater. 16. november 2018 er der nemlig noget så sjældent som verdenspremiere på Johannes V. Jensens romanklassiker, Kongens fald. Aldrig før har den dragende fortælling om Mikkel Thøgersen været dramatiseret til scenen, så der er naturligt store forventninger til romanen, der af danskerne blev kåret som det 20. århundredes bedste danske af Berlingskes læsere.

Eksplosivt teater

Prøverne er i fuld gang i Skuespilhuset, hvor den spanske succesinstruktør Carlus Padrissa sammen med musikere, skuespillere, akrobater og mange flere forbereder sig til premieren. Iscenesættelsen bliver eksplosiv, voldsom, poetisk og meget fysisk, så ud over Johannes V. Jensens smukke sprog forkæles publikum også med visuelle lækkerier fra øverste hylde.

Kongens fald er en unik co-produktion med Aarhus Teater. Derfor spiller forestillingen også på Aarhus Teater fra 10. januar 2019, så endnu flere danskere får mulighed for at opleve klassikeren.

Oplev blandt andre: Joen Højerslev (også aktuel i sæson 2 af DR’s successerie Herrens veje), Maria Rossing, Peter Christoffersen, Lila Nobel og mange flere.

Der vil være gode interview-, video- og fotomuligheder fra prøvesale og scene de kommende uger.

Læs mere om forestillingen HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum