Fredensborg Kommune

Kongelig Sommerballet gæster Fredensborg Slotshave den 13. juni 2023

Del
På en helt almindelig tirsdag i juni forvandles plænen ved Frederik d. 9´s mindesten i Fredensborg Slotshave til et lille stykke af Det Kongelige Teater. Den 13. juni kl. 19 gæster de kongelige balletdansere nemlig igen Fredensborg til en forrygende gratis friluftsforestilling
Den 13. juni kl. 19 gæster de kongelige balletdansere igen Fredensborg. Billedet er fra sommerballetten i 2019.
Den 13. juni kl. 19 gæster de kongelige balletdansere igen Fredensborg. Billedet er fra sommerballetten i 2019.

Traditionen tro rejser Det Kongelige Teater til sommer ud i landet med nogle af Danmarks bedste kunstnere og byder på gratis scenekunst i det fri. Sidste år kunne kommunens borgere og øvrige gæster nyde en aften med ’Opera i det fri’. I år er det tid til at snøre tåspidsskoene og lade sig betage af hvirvlende balletskørter, når Den Kongelige Ballet indtager scenen ved bredden af Esrum Sø tirsdag den 13. juni kl. 19.00-20.30.

Kongelig Sommerballet er gratis for publikum og ved forestillingen i Fredensborg Slotshave forventer man da også en stor tilstrømning af helt op imod 3.000 glade gæster.

Her kan både de helt garvede balletentusiaster, de små piger og drenge med balletdrømme og alle andre nysgerrige sjæle se frem til en aften med ballet under åben himmel. Der er garanti for at opleve uddrag fra nogle af de allerstørste og mest elskede balletter, mens man nyder sin medbragte madkurv og en magisk aften i kongelige omgivelser. 

Arrangementet er støttet af Fredensborg Kommunes Kulturudvalg, og udvalgsformand Ulla Hardy-Hansen glæder sig over, at den kongelige ballet endnu engang gæster kommunen:

”Det er en stor fornøjelse endnu engang at kunne byde velkommen til Det Kongelige Teater og deres sommerballet. Sidst vi havde fornøjelsen i 2019, blev vi nærmest løbet over ende af glade gæster, der gerne ville opleve sommerballetten. I år har vi plads til endnu flere gæster, og det er jo skønt. Vi i Kulturudvalget glæder os over, at så mange borgere får sig en kunstnerisk oplevelse af høj kvalitet, og at mange vælger at opleve balletten sammen med venner og familie – på tværs af generationer. Det er det kunsten kan – den samler folk, og det vil vi i Kulturudvalget gerne bakke op om.”

Det endelige program for Kongelig Sommerballet offentliggøres den18. maj og kan fra denne dato ses på www.oplevfredensborg.dk. Her kan man også finde information om parkeringsmuligheder og øvrige praktiske oplysninger. Det anbefales, at man tager offentlig transport, går eller cykler til sommerballetten.

Ved spørgsmål om Kongelig Sommerballet kontakt da Center for Kultur og Sundhed på kultur@fredensborg.dk

Praktiske oplysninger:

  • Der vil ikke være opsatte stole - medbring selv enten tæppe eller stole
  • Der udleveres gratis trykt program ved ankomst
  • Kom også og oplev balletdansernes opvarmning på scenen, som starter 1 ½ time før forestillingen
  • Forestillingen aflyses først i sidste øjeblik i tilfælde af dårligt vejr.

Billeder

Den 13. juni kl. 19 gæster de kongelige balletdansere igen Fredensborg. Billedet er fra sommerballetten i 2019.
Den 13. juni kl. 19 gæster de kongelige balletdansere igen Fredensborg. Billedet er fra sommerballetten i 2019.
Download

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum