Det Kongelige Teater

Kongelig skuespilsucces på Danmarksturné

Del

Den totalt udsolgte publikumssucces "Et dukkehjem" tager på turné til 21 byer

Oplev Sicilia Gadborg Høegh og Peter Christoffersen i rollerne som ægteparret Nora og Torvald Helmer i Ibsens klassiske drama Et dukkehjem, når forestillingen tager på en stor Danmarksturné fra 19. oktober.

Det unge talent Anna Balslevs iscenesættelse har allerede spillet for totalt udsolgte sale i Skuespilhuset.

”I vores opsætning er der en kritik af vores præstationssamfund men også af os som mennesker i det. Vi forsøger at belyse, hvad vi som moderne mennesker glemmer at fokusere på i jagten på det, vi tror, er det gode liv.
I vores præstationssamfund, hvor alting skal virke så top tjekket på overfladen, glemmer vi bare at stå helt stille og nyde og elske alt det, vi allerede kan og allerede har,” udtaler Anna Balslev, instruktør på Et dukkehjem.

Det Kongelige Teater er stolte af at kunne sende Ibsens mesterværk på turné med et ungt og spændende cast, som Berlingskes anmelder kaldte ”en kongelig skuespilsucces” og tildelte forestillingen fem flotte stjerner.

Pressen skrev om Et dukkehjem

Weekendavisen: ”En svir”

Berlingske: ★★★★★

JP: ★★★★

Politiken: ♥ ♥ ♥ ♥

Oplev Et dukkehjem i følgende byer og få mere information om spillesteder og tider HER

Ny Ridehus, Næstved, 19. oktober 2020
Lynghøjskolen, Roskilde: 20. oktober 2020
Rønne Teater: 21. oktober 2020
Bastionen, Nyborg: 23. oktober 2020
Musikteatret Holstebro: 24. oktober 2020
Kolding Teater: 26. oktober 2020
Vejle Musikteater: 27. oktober 2020
Musikhuset Esbjerg: 28. oktober 2020
Morsø Teater, Nykøbing M.: 29. oktober 2020
Viborg Teater: 30. og 31. oktober 2020
Holbæk Teater: 3. november 2020
Viften, Rødovre: 4. november 2020
Baltoppen, Ballerup: 6. november 2020
Slagelse Teater: 7. og 8. november 2020
Værket, Randers: 10. november 2020
Teater Nordkraft, Aalborg: 11. og 12. november 2020
Kulturhuset Skanderborg: 13. november 2020
Musikhuset Aarhus: 14. og 15. november 2020
MCH Herning Kongres Center: 17. november 2020
Fredericia Teater: 18. og 19. november 2020
Sønderborg Teater: 20. november 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Nina Sveistrup Clausen og Emma Steele modtager legat27.10.2020 09:00:00 CETPressemeddelelse

Holger Bruusgaards Legat er uddelt til to fremragende kunstnere ved Det Kongelige Teater. Legatet er et hæderslegat og består i år, ud over æren, af to legatportioner á 30.000 kr. Årets to prismodtagere er: Nina Sveistrup Clausen, sopran Nina har i en årrække været medlem af Det Kongelige Operakor, men er i disse år ved at etablere sig som solist i koloratur rollefaget, både i Danmark og internationalt. Hun har de senere år kunnet opleves blandt andet på Det Kongelige Teater som Sidi i Kuhlaus opera Lulu, og i rollen “Dhia/una Geisha” i Mascagni’s opera Iris med Berliner Operngruppe. Aktuelt kan hun på Det Kongelige Teater opleves som en ond, ond Nattens Dronning i Mozarts opera Tryllefløjten. Ninas stemme er stærk, smuk og teknisk træfsikker, og hun har et markant nærvær på scenen. Kgl. Koncertmester Emma Steele, violinist Emma har siden 2017 været fastansat som koncertmester i Det Kongelige Kapel. Hun er oprindelig fra Chicago i USA, er uddannet fra blandt andet Curtis Institute, og

Znaider spiller den allerbedste kammermusik i det allermindste format26.10.2020 09:00:00 CETPressemeddelelse

Verdensstjernen Nikolaj Szeps-Znaider indtager igen i år Gamle Scene med sin traditionsrige koncert. Nikolaj Szeps-Znaider er en af Danmarks mest internationalt feterede og eftertragtede violinister, der optræder over hele verden. Til trods for en kalender, der er booket langt frem i tiden, finder Szeps- Znaider altid tilbage til Danmark og sine hjemlige musikalske rødder. I år inviterer Szeps-Znaider endnu en gang sin mangeårige samarbejdspartner, den amerikansk-lettiske pianist Robert Kulek, til at begejstre publikum i et virtuost samspil på Gamle Scene. Denne koncert byder på fire væsensforskellige eksempler på den allerbedste kammermusik i det allermindste format. Vi starter i den lette ende, nemlig i barokken og med Händel. Violinsonater kan være beskedne små ting som Händel-sonaten – og så kan de være en hel verden for sig. Og Brahmselskere vil ikke blive overraskede over, at han skabte en af de sidstnævnte med sin Regen-Sonate. Korngolds stykker fra Shakespeares skuespil Stor st

Simon Boccanegra er Verdis House of Cards23.10.2020 11:46:11 CESTPressemeddelelse

Verdis operakarriere begyndte med Oberto fra 1839 og sluttede med hans eneste komiske opera Falstaff, et storslået mesterværk fra 1892 baseret på hans store forfattermæssige forbillede og inspirationskilde Shakespeare. Operaerne Macbeth (1847) og Otello (1887) var også efter Shakespeareforlæg, og selvom Simon Boccanegra ikke er udgået fra Shakespeares fjerpen, er handlingen og plottet i stil og struktur i særdeleshed et shakespearsk drama. Instruktøren David Hermann kalder Simon Boccanegra for Verdis House of Cards. For Hermann er operaen en politisk thriller, der er en utrolig spændende opdagelsesrejse. Værket besidder nemlig den usædvanlige kombination af en vanvittigt interessant handling og et dybt psykologisk indblik i flere af karakterernes indre. Gennem generationer især i Sydeuropa har det politiske liv fundet sted og politiske slag er blevet udkæmpet i kæmpestore ældgamle regerings- og præsidentpaladser, hvilket ifølge instruktøren ikke udelukkende er godt. Netop kamrenes hemm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum