Kong Vinter banker på de miljøbevidste danskeres døre – og de holder sig varme på den ”grønne” måde

Del

Årstiderne skifter, og efter vinter kommer vår. Det ved vi alle sammen godt, og det er på ingen måde noget nyt. Alligevel synes det år efter år at komme bag på rigtig mange danskere, når Kong Vinter banker på deres hoveddør. Vi er bogstavelig talt ikke klædt ordentligt på og har svært ved at omstille os fra sommerens varme til vinterkulden. Løsningen er dog ikke udelukkende at fyre op for radiatorerne, gulvvarmen eller sædevarmen i bilen. De miljøbevidste danskere holder sig i højere grad varme på den ”grønne” måde.

I nutidens Danmark kan sommeren ankomme meget tidligt – og det samme kan vinteren. Klimaforandringerne har efterhånden gjort det umuligt at gennemskue, og overgangen fra sommersæsonen til vintersæsonen kan være meget omskiftelig og nærmest umulig at forudsige.

Det betyder for mange danskere, at de tyer til den gammeldags løsning: At skrue op for termostaterne i de små hjem og sætte sæde- og bilvarme op på max, når de kører rundt i vinterlandskabet.

Men klimadebatten og det stigende samfundsmæssige fokus på bæredygtig adfærd og miljørigtige og alternative løsninger har efterhånden også vundet indpas ude i stuerne. Og dét kan faktisk mærkes på danskernes måde at tænke i energibesparende opvarmning i hjemmet såvel som i hverdagen.

”Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning”

Når danskerne bevæger sig ud i vinterkulden og starter bilen op for at køre på arbejde, er der stadig mange, der vælger at tænde bilen i god tid i tomgang, så den er varmet op til køreturen. Eller sætter godt gang i sæde- og bilvarmen undervejs.

Men med den stigende klimabevidsthed, der med tiden har indfundet sig hos danskerne, ser vi i dag en stigende tendens til at tænke i mere miljørigtige prioriteringer. Flere og flere husstande vælger at investere i ”grønne” biler eller bruge offentlig transport. Og samtidig synes det gode, gammeldags mundheld ”der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning” på sin vis at have fået en genoplivning. Danskerne vil hellere bytte de mange minutters tomgang og opvarmning ud med varme handsker, ørevarmere, halstørklæder og gode skijakker.

Danskerne tænker i energibesparende opvarmning – uden at fyre for fuglene

En nylig rapport, udarbejdet af Energistyrelsen og Drivkraft Danmark, viser, at et stigende antal danskere de seneste år har valgt at omlægge deres varmekilde i boligen til pillefyr og individuelle varmepumper. Dette har reduceret forbruget af fyringsolie betydeligt, og dette fald fortsætter støt ifølge en foreløbig opgørelse for 2018. Faktisk udgør fyringsolie til boligopvarmning nu under halvdelen af det samlede forbrug af fyringsolie.

Statistikkerne på området taler altså deres tydelige sprog: Danskerne fyrer ikke længere for fuglene, men klæder sig godt på til vinterens komme med energibesparende og miljøvenlige opvarmningsløsninger. Og det er ikke kun en god forretning for verdensmiljøet, men i den grad også for danskernes privatøkonomi, da der er gode penge at spare på elregningen på den lange bane.

Populært sagt en vaskeægte win-win-situation.

Mange bække små – det handler om hverdagens små tiltag

Der er dog ikke nødvendigvis tale om en totalomlægning af hele husets energikilder til grønne alternativer – og mindre kan også gøre det. Eksempelvis vil god isolering i vægge og loft eller udskiftning af utætte vinduer og døre kunne reducere unødig varmeudledning betydeligt. Og et par gode uldsokker vil kunne udgøre et klimavenligt og varmende alternativ til den elektriske gulvvarme.

Det handler altså også om de små tiltag i hverdagen, som samlet set kan bidrage til mindre miljøbelastning. Og det har danskerne i høj grad fået øjnene op for, når det kommer til opvarmning af boligen – såvel som andre områder af hverdagen.

Information om OnlinePartners

OnlinePartners
OnlinePartners
Fredensgade 7
6000 Kolding

71 99 10 50https://www.onlinepartners.dk/

Følg pressemeddelelser fra OnlinePartners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OnlinePartners

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum