Haderslev Kommune

Konfirmationsforberedelse må integreres i skoledagen

Del

Haderslev Kommune er blevet godkendt til et forsøg, hvor konfirmationsforberedelsen kan placeres i den understøttende undervisning.

Med placeringen af konfirmationsforberedelsen i den understøttende undervisning bliver elevernes skoleuge ikke forlænget for de elever, der vælger at gå til konfirmationsforberedelse. Det ligger nu fast, efter at Haderslev Kommunes ansøgning til undervisningsministeriets rammeforsøg for de kommende tre skoleår er blevet godkendt.

"Haderslev Kommune ønsker at bidrage til, at de unges hverdag hænger godt sammen. Vi vurderer, at konfirmationsforberedelsen fint kan fungere som et supplement til den understøttende undervisning. Det er dermed ikke nødvendigt at forlænge skoledagen for de elever, der vælger konfirmationen til", fortæller formand for Udvalget for Børn og Familier Signe Knappe.

Deltagelse i konfirmationsforberedelse giver eleverne en forståelse for kristendommen og den kristne kulturarv, hvilket kan supplere skolens undervisning i kristendomskundskab. Til de elever, der ikke vælger konfirmationsforberedelse, vil skolerne tilbyde anden understøttende undervisning.

Mulighederne for at integrere konfirmationsundervisningen i skoledagen skal nu drøftes på skolerne og med skolebestyrelserne, lige som der også er et samarbejde med domprovstiet for at se på mulighederne.Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Børn og Familier Signe Knappe, telefon 40 22 57 87

Teamleder Skole Fælles Bent-Ole Østerby, telefon 74 34 10 28

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum