Danva

Konference om udledning af spildevand corona-ramt

Del

På grund af corona-situationen i hovedstadsområdet har DANVA i dag valgt at udskyde en stort anlagt konference om udledning af spildevand. Sommeren over har samfundsdebatten haft fokus på udledning fra renseanlæg, hvorfor konferencen skulle fungere som et fagligt indspark. DANVA arbejder på at gennemføre konferencen ultimo oktober.

Samfundet har høje forventninger til beskyttelse af vandmiljøet. Det viser den interesse, fra ministerhold, folketingspolitikere, lokalpolitikere, borgerorganisationer og flere medier, der har været omkring konferencen 15. september på Axelborg i København under temaet ”Samfundets forventninger til udledning af regn- og spildevand.”

”Men som smittetrykket ser ud lige nu, så er der ikke andre muligheder end at udskyde konferencen. Men vi arbejder på højtryk for at få en ny dato på plads. Det nuværende program og lokalerne på Axelborg vil også danne rammen om konferencen til den tid,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Konferencen, der forventes afholdt ultimo oktober, skal skabe overblik over problemstillingen med udledning. Hvad er udfordringerne med de forskellige typer udledninger: Regnbetingede udløb, overløb fra kloaksystemer, by-pass på renseanlæg, planlagte udledninger m.fl.

Langt den største påvirkning af vandkvaliteten i søer, åer og kystnære områder kommer fra landbrugsdrift, der bidrager med over ca. 60 pct. af belastningen. Ca. 30 pct. skyldes baggrundspåvirkning, der enten kommer med havstrømme fra andre lande eller falder som forsuret regn. Under 10 pct. i gennemsnit af den påvirkning, der er til vandmiljøet, stammer fra byernes udledning af spildevand gennem renseanlæg.

”På konferencen skal man blandt andet drøfte, hvordan vi kan finde fælles løsninger for udledning af regn- og spildevand, der kan leve op til samfundets forventninger. Det er klart, at hvis ikke de økonomiske rammer for vandselskaberne og de miljømæssige krav, der stilles til dem, gør det muligt at leve op til et moderne samfunds ønsker, så skaber det en ubalance,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

I et internationalt perspektiv ligger Danmark allerede i front, når det gælder om at håndtere overløb. Indsatsen er direkte årsag til, at vores badevandskvalitet år efter år er helt i top i forhold til andre lande i Europa, og at vi kan bade i byernes indre havne.

”En øget indsats mod overløb er kun mulig, hvis politikerne sikrer, at vandselskaberne kan etablere løsningerne uden, at vandselskabernes økonomi udhules. Højere krav skal kunne føre til nye investeringer, som skal betales af danskerne i form af en højere vandpris,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Når den nye dato for afholdelse af konferencen er på plads kan man tilmelde sig konferencen på https://www.danva.dk/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danva

Danva
Danva
Godthåbsvej 83
8660 Skanderborg

7021 0055http://www.danva.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danva

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danva

Politiske krav kan nedbringe antallet af overløb4.6.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, opfordrer politikerne på Christiansborg til at afveje ønsker om effektiviseringer overfor skærpede krav til bl.a. regnvandsbetingede overløb. Hvis politikerne stiller skærpede krav til overløb med deraf følgende investeringsbehov, vil den nuværende udformning af sektorens økonomiske regulering resultere i en udhuling af vandselskabernes økonomi. Hvis der stilles skærpede krav, vil der være behov for øgede investeringer, hvilket igen vil resultere i højere vandpriser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum