Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Konference om foreningsidrættens vilkår i storbyen

Del

Københavns Kommune, DGI Storkøbenhavn og DIF inviterer de københavnske idrætsforeninger til idrætskonference med fokus på foreningsidrætten vilkår - med spændende oplæg, workshops, idrætspolitisk debat og gode netværksmuligheder.

Udgangspunktet for konferencen er byens konstante forandring og udvikling, som idrætsforeningerne løber om kap med. Med udgangspunkt i foreningernes hverdag og udfordringer sættes der fokus på byudviklingens muligheder og de udfordringer, som udviklingen fører med sig.

Målet med konferencen er at forstå de udfordringer og muligheder, som foreningerne har – samt at understøtte og udvikle foreningsidrættens muligheder. Kan vi skabe et samarbejde og en forståelse for de udfordringer og muligheder, der er mellem idrætsforeninger, forvaltninger, idrætsorganisationer og kommunalpolitikere?

Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å), byder alle lokale idrætsforeninger velkommen og ser frem til en god dialog om forholdene for foreningsidrætten:

”Foreningsidrætten er noget af det allervigtigste, vi har, fordi det inviterer københavnere, uanset alder og baggrund, ind i de sunde og aktive fællesskaber, som følger med. Derfor er konferencen, hvor foreninger, politikere og idrætsorganisationer sammen skal drøfte, hvordan vi i fællesskab skaber de bedste rammer og forhold for idrættens fremtid i København, rigtig vigtig” siger Franciska Rosenkilde.

DGI Storkøbenhavns formand, Peder Nedergaard, ser også frem til konferencen med stor forventning og et hovedspørgsmål:

”Hvilke forudsætninger har de københavnske foreninger for at være relevante for endnu flere borgere i en by, der er præget af byudvikling og befolkningstilvækst? Det har vi brug for en god drøftelse af, for den lokale foreningsidræt er vidner til, at indbyggertallet fortsat vokser i København samtidig med at de oplever facilitetsudfordringer, ventelisteproblematikker og udfordringer med at skaffe tilstrækkeligt med frivillige. Vi bliver nødsaget til at snakke om foreningsidrættens udfordringer og finde på nogle nye måder at løse udfordringerne på sammen”.

DIF har ligeledes store forventninger til konferencen:

”Det er en god mulighed for at samle kommunen, idrætsorganisationerne og ikke mindst de københavnske foreninger til en dag, hvor vi sætter fokus på den københavnske idræt. Vi forventer, at dagen byder på gode diskussioner om storbyens muligheder og begrænsninger for idrætsfællesskaberne og foreningslivet,” udtaler Kenneth Plummer, bestyrelsesmedlem i DIF.

Tid og sted:

Konferencen finder sted lørdag d. 25. september kl. 8.30 – 17.00 i FDFs lokaler på Rysensteensgade 3, 1564 København V

Kontakter

Kontakt:

Spørgsmål til kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) via pressetelefon.: 33 66 23 45

Yderligere information om konferencen, herunder praktisk afvikling og program:

Udviklingskonsulent i Idrætsudvikling, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Jens Albagaard på tlf.: 2031 8897 eller mail pu2p@kk.dk

Idrætspolitisk konsulent i DGI Storkøbenhavn, Kasper Lund Kirkegaard på tlf.: 2974 4982 eller
mail: klk@dgi.dk

PA-konsulent i DIF Public Affairs/Idrætsforum København, Lasse Quvang Rasmussen: m. 5059 9162, e. lqr@dif.dk

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum