Danske Vandværker

Konference: Hvem skal eje din el, dit vand og din varme?

Del

I Danmark kan de fleste af os tage lys, vand og varme i vores hjem som en givet ting. Og det kan vi fordi, vi har en helt enestående forsyningssektor, der giver os lave priser og høj forsyningssikkerhed. Kan det så egentlig ikke være lige meget, hvem der ejer vindmøllelauget, vandværket eller varmeværket? Middelgrundens Vindmøllelaug, Danske Vandværker, Dansk Fjernvarme og Kooperationen mener nej. Vi er helt overbeviste om, at ejerskab gør en stor forskel især for samfundskritiske ydelser.

Fællessalen på Christiansborg. Foto: Philip Høpner.
Fællessalen på Christiansborg. Foto: Philip Høpner.

Forsyning og fællesskaber handler om mere end penge
Under titlen ”Fremtidens Demokratiske Fællesskaber” stiller vi på konferencen 21. marts i Fællessalen på Christiansborg blandt andet spørgsmålstegn ved regeringens nye strategi for forsyningsområdet. Det er vores udgangspunkt, at forsyningsstrategien ikke giver forbrugerne bedre og billigere forsyning. Tværtimod. Vores forsyningsmodel her i landet er ganske unik, da den udover at sikre lave priser også bidrager til grøn omstilling og lokale arbejdspladser.  

Forsyningsselskaberne er i dag enten ejet af kommunerne eller af forbrugerne selv i form af andelsselskaber, hvor borgere er gået sammen om at løse deres forsyningsbehov. Vi tror på, at forsyningssektoren også i fremtiden skal være underlagt demokratisk ejerskab, så vi undgår, at vores fælles ressourcer bliver genstand for profitoptimering, der vil fordyre taksterne. Holder vi forsyningerne på borgernes hænder undgår vi også, at ejerkredsen flyttes uden for landegrænsen via for eksempel udenlandske kapitalfonde.

Tid og sted
Onsdag 21.marts 2018 10.00 – 15.00 i Fællessalen på Christiansborg.

Se hele programmet for konferencen https://kooperationen.dk/faellesskaber/forsyningskonference/program-konference/

Spørgsmål? Kontakt Elsa Brander fra Kooperationen, 3355 77 44 eller Dorthe G. Rasmussen i Danske Vandværker, 2670 7106.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe G. Rasmussen, Pressemedarbejder
Mobil 26 70 71 06

Billeder

Fællessalen på Christiansborg. Foto: Philip Høpner.
Fællessalen på Christiansborg. Foto: Philip Høpner.
Download

Information om Danske Vandværker

Danske Vandværker
Danske Vandværker
Solrød Center 20 C
2680 Solrød Strand

56 14 42 42http://www.danskevv.dk

Danske Vandværker er brancheforening for landets vandværker. Medlemsskaren tæller også vandbranchens industri og leverandører. Danske Vandværker er den eneste brancheforening, som alene koncentrerer sig om forsyning af drikkevand.

Følg pressemeddelelser fra Danske Vandværker

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Vandværker

En rigtig god dag for de forbrugerejede vandværker22.11.2018 15:21:33 CETPressemeddelelse

Politikerne på Christiansborg har netop indgået et bredt forlig om, at vandværker, som udleder mindre end 800.000 kubikmeter vand, ikke behøver at være omfattet af de økonomiske rammer i vandsektorloven. Det betyder mindre bureaukrati og færre omkostninger på vandværkerne. Da forsyningssikkerheden er altafgørende, skal vandværkerne dog stadig være omfattet af performance benchmarkingen, som blandt andet viser, hvor godt vandværket drives.

Det lysner for beskyttelsen af de boringsnære områder24.8.2018 13:46:01 CESTPressemeddelelse

I går, torsdag 23. august, var der samråd i Miljø- og Fødevareudvalget. Emnet var de mange pesticider, som er fundet i vores grundvand i den seneste tid. Danske Vandværker arbejder for et fuld stop for brug af pesticider i de boringsnære beskyttelsesområder. Nu ser det ud til, at det arbejde bærer frugt, da miljøminister Jakob Ellemann-Jensen under samrådet sagde, at han er åben for at indføre stramninger på pesticidområdet til gavn for drikkevandet.

Fuld stop for brug af pesticider i BNBO’erne23.8.2018 05:30:00 CESTPressemeddelelse

Når Miljø- og Fødevareudvalget på samrådet i dag den 23. august sætter pesticider på menuen, er budskabet fra Danske Vandværker krystal klart: Danskerne skal kunne blive ved med at tappe sig et rent glas vand fra hanen. I lyset af den seneste tids mange fund af pesticider er det på tide at stoppe med at bruge sprøjtemidler i de boringsnære områder og få sat turbo på overvågningen af vores grundvand.