Haderslev Kommune

Konference: Haderslev står sammen om demens

Del

Hjerneforsker Peter Lund Madsen er en af oplægsholderne på konferencen ”Sammen om demens”, der afholdes den 30. marts. Men det er idéer og indspark fra kommunens egne borgere, som for alvor er vigtige i et demensvenligt samfund.

Borgerstemmerne vejer tungt på konferencen ”Sammen om demens”, der løber af stablen torsdag den 30. marts klokken 16.30 til 20.00 i Kulturhus Harmonien i Haderslev.

På konferencen vil direktør i Alzheimerforeningen Nis Nissen og hjerneforsker Peter Lund Madsen servere en god portion inspiration og baggrundsviden. Men herefter skal idéer og indspark fra borgere med en demenssygdom, pårørende, frivillige og andre interesserede kaste lys over, hvordan kommune og civilsamfund sammen kan forbedre hverdagen for demensramte og pårørende.

Voksenudvalgets formand Holger Mikkelsen ser frem til mødet med hverdagseksperterne:

”Jeg glæder mig meget til at komme i snak borgerne, for de er jo de sande eksperter i deres eget liv. Det er dem, der ved hvordan det er at være pårørende eller selv leve med en demenssygdom”, siger han.

Konferencen skal munde ud i en række idéer og forslag, som netop kan gøre det lettere at leve et værdigt liv med demens, forklarer Gitte Kirkegaard, demenskoordinator i Haderslev Kommune.

Hun håber, at konferencen kan give forslag til kommunens arbejde, men også idéer til, hvordan foreninger og forretningsliv kan byde borgere med demens indenfor.

”På den måde kan vi sammen og hver for sig arbejde videre med at gøre hverdagen lettere for vores demensramte medborgere. Demens skal være noget, vi er sammen om”, siger hun.

Konferencen er gratis og tilmelding kan ske på clar@haderslev.dk eller 7434 0305 inden den 15. marts.

Sammen om demens
- Er en konference, som afholdes den 30. marts 2017 klokken 16.30 til 20.00.
- Samler erhvervsliv, foreningsliv, fagfolk og helt almindelige borgere med eller uden demens, som har lyst til at være med til at skabe en demensvenlig kommune.
- Er gratis at deltage i.

Flere får demens
- Nationalt Videnscenter for Demens anslår, at der i 2015 var cirka 900 borgere med demens i Haderslev Kommune. Om tre år forventes tallet at have rundet 1.000.
- På landsplan menes 80.000 at lide af en demenssygdom, hvoraf mindst 1.500 er under 65 år.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum