Landdistrikternes Fællesråd

Konference: Bredbånd til alle i hele Danmark

Del

Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd inviterer til National Bredbåndskonference for at sætte fokus på kommunernes muligheder for at bidrage til bredbåndsudrulningen.

Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd afholder en national bredbåndskonference.
Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd afholder en national bredbåndskonference.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog i 2013 en målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndshastighed på 100/30 mbit/s i 2020. Det anslås imidlertid, at omkring 300.000 husstande fortsat ikke har tidssvarende bredbånd. Det er derfor nødvendigt med flere tiltag, hvis Danmark skal være en digital vindernation, mener Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd.

Stadigt flere kommuner arbejder med at understøtte udbredelsen af bredbånd. For mange er det et nyt område, hvorfor der kan konstateres et stort behov for større kendskab til de forskellige måder, hvorpå kommunerne bedst kan understøtte indsatsen.

På den baggrund afholder Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd en konference d. 18. september 2017, som vil sætte fokus på bredbåndsdækningen i hele Danmark igennem forskellige panelsessioner og oplæg om bl.a. aktive udbud, markedskræfterne og Bredbåndspuljen. Afslutningsvis vil der blive debatteret, hvordan den offentlige sektor og markedskræfterne bedst understøtter hinanden. Programmet er vedlagt.

Til konferencen, hvor Rulle Grabow er konferencier, deltager flere kommuner, blandt andre Læsø, Guldborgsund, Syddjurs, Norddjurs, Næstved og Ballerup. Derudover kommer repræsentanter fra Dansk Energi og Teleindustrien. Kontorchef Jakob Henrik Juul fra Energistyrelsen giver en status på bredbåndsudviklingen, mens IT- og teleordfører Karin Gaardsted (S) og andre meningsdannere også deltager.

Praktiske oplysninger 

Konferencen afholdes d. 18. september fra kl. 9.45 til kl. 15.30.

Der vil være gratis mad og drikke i løbet af dagen, og til de morgenfriske der dukker op i god tid, vil der være morgenbrød.

Konferencen er åben for alle, og er særligt relevant for offentligt ansatte og politikere, der arbejder med digital infrastruktur. Erfaringer viser, at arbejdet med bredbånd inden for det offentlige ofte vil have en stor berøringsflade, hvorfor forskellige medarbejdergrupper kan være relevante.

Konferencen afholdes i loungen i Business Park Randers, Viborgvej 92, 8920 Randers NV.

Tilmelding kan ske via. www.randers.dk/bredbaand

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd afholder en national bredbåndskonference.
Randers Kommune og Landdistrikternes Fællesråd afholder en national bredbåndskonference.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum