Koncept Dannebrog 800 inspirator for BaggårdTeatret

Del

Med Danmarks-Samfundet som inspirator har Baggaardteatret iscenesat monologen Dannebrog

Hvad langt rækker vores tro på demokratiet i en tid med stærkere og stærkere polarisering? Spørgsmålet er højaktuelt på Folketeatret, hvor den politiske monolog Dannebrog spiller under teaterfestivalen Cph. Stage.

Det er BaggårdTeatret, der står bag forestillingen, der foregår i år 2013. BaggårdTeatret satte to tyske manuskriptforfattere til at væve et billede af Danmark i anledning af 800-året for myten om Dannebrog. ”Fordi blikket udefra ofte er det skarpeste, og fordi de udfordringer, vi står over for med populisme og polarisering både er lokale og hamrende globale,” som teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann siger det.

På scenen er skuespilleren Josephine Nørring. Hun spiller politikeren Dana, der i 2023 forlader dansk politik, fordi hun har mistet tilliden til de folkevalgte, og ønsker mere ’sand tale’. Hun opfordrer folk til ikke at stemme og i stedet hejse det hvide flag, og hun bliver dermed frontfigur for bevægelsen #hvidtflag, der hastigt spreder sig, men også deler befolkningen. Men var det nu det, hun ville?
Dannebrog er en art akutteater om demokratiets duelighed, og en historie om vores flag gennem tiden.

Dannebrog spiller på Folketeatret i København den 28. og den 29. maj kl. 17. Samt på Teater V i København den 13. – 16. november 2019. Monologen kan i november også opleves i Svendborg.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Billeder

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Landsdækkende Dannebrog 800-udstilling på turné6.6.2019 12:28:41 CESTPressemeddelelse

Et af elementerne i forbindelse med Danmarks-Samfundets projekt Dannebrog 800 er en øget lokal indsats omkring synliggørelse af det landsdækkende arrangement. På den baggrund turnerer et stort antal informative udstillingssæt hen over Dannebrogs jubilæumsår i det ganske land. Ud over lokale og regionale messer og udstillingsevents har mange biblioteker også sagt ja til at opstille udstillingerne som en vidensservice til brugerne. Blandt bibliotekerne er Langeland Bibliotek i Rudkøbing. – Vi har netop etableret udstillingen, som efter planen skal være på plads i hele juni måned, siger Vibeke Næsborg, der samtidig glæder sig over udstillingens historiske fortælling om myten om det danske nationalsymbol, der de facto er verdens ældste nationalflag. Myten om Dannebrog startede den 15. juni 1219, hvor Valdemar 2. Sejr under slaget ved Lyndanisse i Estland ifølge legenden fik hjælp af et rødt banner med et hvidt kors, der fra himlen dalede ned over de trængte danske stridsstyrker. Tegnet fra