Koncept Dannebrog 800 inspirator for BaggårdTeatret

Del

Med Danmarks-Samfundet som inspirator har Baggaardteatret iscenesat monologen Dannebrog

Hvad langt rækker vores tro på demokratiet i en tid med stærkere og stærkere polarisering? Spørgsmålet er højaktuelt på Folketeatret, hvor den politiske monolog Dannebrog spiller under teaterfestivalen Cph. Stage.

Det er BaggårdTeatret, der står bag forestillingen, der foregår i år 2013. BaggårdTeatret satte to tyske manuskriptforfattere til at væve et billede af Danmark i anledning af 800-året for myten om Dannebrog. ”Fordi blikket udefra ofte er det skarpeste, og fordi de udfordringer, vi står over for med populisme og polarisering både er lokale og hamrende globale,” som teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann siger det.

På scenen er skuespilleren Josephine Nørring. Hun spiller politikeren Dana, der i 2023 forlader dansk politik, fordi hun har mistet tilliden til de folkevalgte, og ønsker mere ’sand tale’. Hun opfordrer folk til ikke at stemme og i stedet hejse det hvide flag, og hun bliver dermed frontfigur for bevægelsen #hvidtflag, der hastigt spreder sig, men også deler befolkningen. Men var det nu det, hun ville?
Dannebrog er en art akutteater om demokratiets duelighed, og en historie om vores flag gennem tiden.

Dannebrog spiller på Folketeatret i København den 28. og den 29. maj kl. 17. Samt på Teater V i København den 13. – 16. november 2019. Monologen kan i november også opleves i Svendborg.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Leif Mortensen
Telefon 21923055
Mail: lm@mkmedier.dk

Billeder

Information om Danmarks-Samfundet

Danmarks-SamfundetFølg pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks-Samfundet

Danmarks-Samfundet skærper profilen på Dannebrog800.dk17.4.2019 10:18:19 CESTPressemeddelelse

Et vigtigt element i Danmarks-Samfundets landsdækkende Dannebrog800-projekt er det digitale univers. Det forløber hen over 2019 og skal markere 800-året for historien om Dannebrog. Derfor har foreningen som et supplement til sin hjemmeside oprettet et specifik 800 års-jubilæumssite: dannebrog800.dk. Indeholder en række konkurrenceelementer De digitale indslag har fået en god modtagelse, lyder det fra Māra Ose-Kuisele, der sammen med Lars Dirch Sørensen er tovholder og tilrettelægger af sitet: – På dannebrog800.dk samler vi trådene for de mange aktiviteter, der siden ultimo 2018 har været en del af jubilæumsprojektet, siger hun og uddyber: – Siden suppleres af en app, så man begge steder kan quizze og deltage i diverse konkurrencer og lodtrækninger. Der er også mulighed for at være kreativ ved at uploade sit billede i det, der allerede nu er ved at blive en gigantisk dannebrogsmosaik. Dette foregår dermed også på mobiltelefoner og tablets/iPads, og appen kan findes i App Store og Google

Ny sangbog indeholder indlæg af sønderjyske sang- og nodeskribenter9.4.2019 13:20:55 CESTPressemeddelelse

I anledning af Dannebrogs 800 års fødselsdag har Danmarks-Samfundet netop udgivet en bog skrevet af historikeren Hans Christian Bjerg indeholdende historier og sange om flaget med titlen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog”. To kunstnere fra Christiansfeld, Sabina Haugaard Stuke (tekst) og Bente Ibenfeldt (musik), er de eneste nulevende kunstnere der i bogen bidrager med en Dannebrog relateret sang. Sangen ”Du er mit Danmark” blev uropført på Valdemarsdag, den 15. juni 2016 i Skt. Nicolai Kirke i Kolding under Danmarks-Samfundets flagfest. Ud over Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt tæller bogens forfatterliste så prominente navne som N.F.S. Grundtvig, Carl Ploug og B.S. Ingemann. Der er noder og tekster i bogen, som kan købes for 50 kr. i Danmarks-Samfundets webshop på www.danmarkssamfundet.dk. Foto vedhæftet. Fototekst: Sabina Haugaard Stuke og Bente Ibenfeldt modtager et eksemplar af bogen ”Vaj højt, vaj stolt og frit – sange om Dannebrog” af Danmarks-Samfundets l

Danmarks-Samfundet udgiver ”Dannebrog 800 jubilæumsbog”1.4.2019 15:55:14 CESTPressemeddelelse

Danmarks-Samfundet benyttede weekendens messe Historiske Dage i Øksnehallen i København til at offentliggøre en række nye publikationer udgivet af foreningen. Her i 800-året for myten om Dannebrog har Danmarks-Samfundet udgivet ”Dannebrog 800 jubilæumsbog” skrevet af orlogshistorikeren Hans Christian Bjerg. Samme forfatter har også været inde over foreningens udgivelse af bogen ”Sange om Dannebrog”. Flagkonsulent Søren Cruys-Bagger er skribent til genudgivelsen af ”Sådan bruges Dannebrog”. Endelig har foreningen udgivet et stort oplag af infopjecer på såvel dansk som engelsk om Dannebrog og flagets 800 års lange historie. Der var mange af de besøgende, der lagde deres vej forbi Danmarks-Samfundets stand. Blandt gæsterne var MF Bertel Haarder og EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Samme Bertel Haarder skal i øvrigt deltage i det debatmøde, som Danmarks-Samfundet arrangerer lørdag den 15. juni på Folkemødet på Bornholm