KL

Kommuner skruer op for private lyntest

Del

KL opfordrede i går aftes alle kommuner til at rekvirere så mange lyntests, som det er muligt at få fat på. Det sker efter at private leverandører i går meldte om større kapacitet af mobile lyntest end de 14.000 enheder, kommunerne tidligere har fået oplyst.

Efter den seneste udmelding fra de private leverandører om ubenyttede mobile lyntestenheder, vil landets kommuner nu skrue markant op for at rekvirere test til det kommunale personale i plejehjem, døgninstitutioner og dagtilbud.

Med de flere private mobile testenheder bør det kommunale personale nu kunne blive løbende testet for covid-19 med en lyntest. Lyntestene er et supplement til de mere sikre PCR-test, som allerede er i brug.

Det glæder KL-formand, Jacob Bundsgaard, at kommunerne nu kan bruge de mobile testenheder endnu mere.

”Vi blev i går orienteret om, at der er mange flere tests hos de private udbydere, end tidligere oplyst. Så nu har vi opfordret kommunerne til at rekvirere så mange tests, som det overhovedet er muligt at få fat på. På den måde kan vi få flest muligt medarbejdere testet på plejehjem, døgninstitutioner og dagtilbud. Og så har både vi og sundhedsmyndighederne en opgave i at kommunikere, at kviktesten er et godt alternativ til PCR-testen, så vores medarbejdere har mod på at tage den,” siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard.

Testen er et tilbud og KL-formand, Jacob Bundsgaard, opfordrer kraftigt de kommunale medarbejdere til at tage imod det.

”I kommunerne skal vi være fleksible i forhold til at få flest muligt testet. Vi kan selvfølgelig ikke tvinge personalet til at lade sig teste. Det er frivilligt. Men det er utroligt vigtigt, at vi passer på vores mest sårbare, som risikerer at blive alvorligt syge af covid-19. Vores medarbejdere gør en kæmpe indsats for at hjælpe andre, så vi skal også at passe på dem. Kviktest er et af de redskaber, vi har. Og det skal vi benytte os af,” siger Jacob Bundsgaard.

Alle landets borgmestre er også indkaldt til et møde med flere ministre. Mødet finder sted torsdag og skal handle om kommunernes brug af lyntest.

”Det understreger igen behovet for en klar strategi for, hvem der gør hvad og hvornår i forhold til test. Det håber vi meget på, at regeringen vil løfte sløret for på mødet i dag. Alle er nødt til at tage ansvar i forhold til at få den stærkt øgede testning af kommunale medarbejdere til at lykkes, så vi kan holde smitten fra døren,” siger KL’s formand, Jacob Bundsgaard.

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum