Region Hovedstaden

Kommuner med mange smittede får tilbud om lokal vaccination til ældre borgere

Del

Region Hovedstaden laver fredag pop up-vaccination i 10 kommuner i hovedstadsområdet – vigtigt, at vi hjælper de ældre, sårbare borgere, så vi hurtigt får dem vaccineret, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

For at sikre at denne uges leverance af vacciner bliver udnyttet fuldt ud og samtidig afprøve logistikken om lokale pop-up vaccinationstilbud, har Region Hovedstaden valgt at tilbyde 10 lokale pop-up vaccinationstilbud fredag den 15. januar i tidsrummet kl. 15-20. Regionen vil løbende have udkørende funktioner i hele vaccinationsperioden, men lige nu fokuserer regionen på de ti kommuner.

”I første omgang tilbød vi vaccination til beboere på alle plejehjem. Nu er det vigtigt, at vi også får tilbudt vaccine til de ældre, sårbare borgere, der bor i eget hjem. Vi har valgt at prioritere fem kommuner i Nord og fem i Syd, fordi de regionale vaccinationscentre i disse områder først åbner den 20. januar. Dermed er der færrest tider til rådighed i de to områder lige nu. Inden for de to områder har vi prioriteret efter højeste smittetryk,” siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).  

Samarbejde mellem kommuner, praktiserende læger og regionen

Regionsrådsformanden er glad for, at kommuner og praktiserende læger sammen med regionen griber denne opgave.

Pop up-tilbuddet planlægges efter samme opgavefordeling, som vaccination på plejecentre. Det vil sige, at regionen leverer vacciner, farmakonomer, udstyr og værnemidler til vaccinatør mv. De praktiserende læger vaccinerer og registrerer. Kommunerne sørger for de praktiske rammer og transporten af borgere.

Målgruppen er udvalgte hjemmeboende borgere over 65 år, som modtager praktisk hjælp og personlig pleje, og som har behov for hjælp til transporten. Regionen forventer at kunne tilbyde vacciner til ca. 90 borgere i hver kommune ved denne lejlighed. Samtlige 10 kommuner har takket ja til tilbuddet og har meldt tilbage med en liste på mellem 70 og 90 borgere, der skal transporteres hen til det lokale vaccinationssted.

Fakta – følgende kommuner i den nordlige og sydlige ende af hovedstadsområdet med højt smittetryk får et pop up-tilbud: 

  • Ishøj
  • Høje Taastrup
  • Albertslund
  • Hvidovre 
  • Glostrup
  • Fredensborg
  • Helsingør
  • Gribskov
  • Hørsholm
  • Hillerød

 Yderligere info via Region Hovedstadens pressevagt på presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Hjerterytmeforstyrrelse: Første patienter opereret med ny metode16.7.2021 07:36:22 CEST | Pressemeddelelse

Afdeling for Hjertemedicin på Gentofte Hospital har i denne uge opereret de første patienter med en helt ny metode til behandling af atrieflimren, som er en rytmeforstyrrelse i hjertet. Ved hjælp af den såkaldte Pulsed Field Ablation-metode benytter lægerne et helt nyt princip, hvor man i få sekunder laver et kraftigt højspændingsfelt, som ødelægger den del af vævet, der forstyrrer hjerterytmen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum