Guldborgsund Kommune

Kommunens Landdistriktspulje støtter ny bålhytte i Eskilstrup

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget (KFB) har bevilget 100.000 kr. fra Landdistriktspuljen til en ny bålhytte, som foreningen Eskilstrup og Omegns Fællesråd står i spidsen for. Formålet med hytten er at skabe attraktive udearealer for områdets børn og unge såvel som hele Eskilstrup og opland til glæde for byens lokale fællesskab.

Med bålhytten forventer foreningen at ”holde” byens unge i Eskilstrup, fordi der nu bliver et sted at mødes og mulighed for sammen at lave mad udover almindelig hygge. Ud over områdets beboere vil skole og SFO ligeledes kunne gøre brug af hytten.

Tage Christensen, som er formand for Eskilstrup og Omegns Fællesråd, udtaler:
”Den nye bålhytte skal erstatte den gamle, der ikke har det så godt længere. Der er mange planer for området, hvor hytten skal ligge. I forbindelse med vores mountainbike bane og den nye kommende motionssti og ikke mindst folkeskoven, der skal etableres i nærheden. Hytten skal kunne bruges af alle. I skoletiden er det selvfølgelige skolebørnene – og weekender og aftenen er det byens borgere, der kan gå ned og stege sig en pølse over bålet – efter at have gået sig en tur på motionsstien eller i skoven.”

”I Eskilstrup har vi et grønt kommunalt område, som ligger centralt i forhold til skolen, hallen og andre sportsfaciliteter. Det er et vigtigt knudepunkt for aktivt udeliv og for en række lokale fællesskaber i Eskilstrup. Jeg er glad for at vi kan bakke op om at udvikle området med en ny bålhytte, så vi kan bevare de faciliteter, der er efterspørgsel på lokalt.”, siger Martin Lohse, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget.

Forud for KFB’s behandling af ansøgningen, så har projektet været drøftet og kvalificeret i Landdistrikts- og Turismeudvalget (LTU). LTU er et såkaldt §17, stk. 4-udvalg, der består af seks byrådspolitikere og seks borgerrepræsentanter fra kommunens lokalområder (uden for Nykøbing F).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Korrigerende oplysninger omkring Guldborgsund Baltic Race7.4.2021 17:26:56 CEST | Pressemeddelelse

I en pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune af 28. marts fremgår det, at der til august afholdes en international kapsejlads i Nykøbing Falster og i farvandene omkring. Det fremgår ligeledes, at der tidligere har været afholdt en lignende international kapsejlads samme sted. Vi vil gerne præcisere, at de tidligere års internationale kapsejlads blev afholdt under navnet Vegvisir. Kapsejladsen Vegvisir er nu flyttet til Nyborg og afholdes den 2.-4. september 2021. I pressemeddelelsen er vi desværre kommet til at bruge et billede, der tilhører Morten Brandt, Shorthand Event Content Marketing. Dette billede har vi ikke rettigheder til. Er billedet brugt henstiller vi til at det erstattes af vedhæftede billede. Vi beklager ulejligheden.

Claus Meyer og Hotel Saxkjøbing indgår samarbejde med Guldborgsund Kommune om produktion af økologiske frilands- og drivhusgrøntsager ved Forsorgshjemmet Saxenhøj6.4.2021 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Claus Meyer og Guldborgsund Kommune glæder sig over samarbejdet, som blandt andet skal danne grundlag for lokale fødevarefællesskaber i Sakskøbing og omegn, skabe en øget selvforsyning i byen, forbinde Lollands muld med munde i København samt ikke mindst skabe ekstra glæde og stolthed hos personalet og borgerne i de beskyttede beskæftigelsestilbud på Besøgsgården Saxenhøj.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum