Haderslev Kommune

Kommune til lokale virksomheder: Kan I hjælpe med værnemidler?

Del

Hele verden mangler værnemidler – Haderslev Kommune kan klare sig de næste to uger, men så skal der også til at leveres mere, hvis man ikke skal løbe tør. Kommunen har derfor en appel til de lokale virksomheder om at byde ind, hvis de har mulighed for at producere værnemidler som kitler, handsker, ansigtsvisir og kirurgisk mundbind.

Covid-19 har ikke for alvor fat i Haderslev Kommune, hvor der er meget få smittede. Men kommunen forbereder sig på et scenarie, hvor man kan stå med smittede borgere med Covid-19 på for eksempel plejecentre, bosteder og i private hjem.

”Lige nu har vi de værnemidler, vi skal bruge, og vi løber ikke tør de næste to uger. Men vi har brug for, at der bliver flere værnemidler tilgængelige nu, så vi også om to uger, hvor vi måske har smittede borgere, har værnemidler nok”, siger Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Voksen- og Sundhedsservice i Haderslev Kommune.

Han har derfor en klar opfordring til de lokale virksomheder: Hvis I kan hjælpe, så har vi brug for jer.

”Hele verden mangler værnemidler, og heldigvis ser vi, at mange virksomheder har reageret hurtigt og omlagt deres produktion for at hælpe. Hvis nogle af de lokale virksomheder kan lave den omstilling, vil vi gerne i kontakt med dem”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Det, der især mangler, er kitler, handsker, ansigtsvisir og kirurgisk mundbind.

”Flere kommuner får også henvendelser fra private virksomheder, der vil donere værnemidler, de har til rådighed på deres arbejdspladser. Det er vi naturligvis også interesseret i, hvis nogen har et lager liggende”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Er man en virksomhed, der kan omlægge produktionen og skal vide mere om kommunens behov, kan man kontakte Carsten Staal Paulsen i indkøbsafdelingen på cap@haderslev.dk eller 23 28 71 64.

Har man værnemidler til donation, skal man kontakte Sygeplejen et af nedenstående steder.

Sundhedscenter Vojens, Anne Marie Varming
Rådhuscentret 7, 1. sal
6500 Vojens
Tlf. 30 65 26 02
amva@haderslev.dk

Plejecenter Kildebakken, Janni Hansen, mandag til onsdag inden påske
Varbergvej 13 i kælderen i mødelokale 2
6100 Haderslev
Tlf. 21 26 81 39
jiha@haderslev.dk

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Et usædvanligt samarbejde skal forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord17.6.2021 08:23:04 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året satte Sønderjysk Landboforening (SLF), Provas og Haderslev Kommune gang i et projekt, hvor man sammen vil finde ud af, hvad der skal til for at forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord. Nu ligger den første rapport om årsagerne til den dårlige vandkvalitet klar, og den peger på løsninger, der involverer alle tre parter. Men der er også behov for mere præcise målinger fra Miljøstyrelsen, så der tages højde for de særlige lokale forhold, så pengene prioriteres rigtigt.

Flagstænger i Slotsgadekvarteret7.6.2021 08:38:49 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man går en tur i Haderslevs historiske bykerne, lægger man måske mærke til de mange holdere på husenes facader, hvor der kan monteres en flagstang. På rigtig mange huse blev der i genforeningstiden opsat flagstænger, hvor Dannebrog kunne veje til fejring. Nu er 100 år gået og mange flagstænger er forsvundet igen – men ikke alle! I Slotsgade findes også mange af disse historiske spor, og det er dem, der har inspireret et nyt projekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum