Lederne

Kommune-forsøg står og falder med ledelse

Del

Regeringens forsøgsordning for syv kommuner er forfriskende men vil kun lykkes med styrket kommunal ledelse

Det er tiltrængt forfriskende, at regeringen vil give syv kommuner ”fuldstændig frihed” på hvert deres velfærdsområde: folkeskolen, daginstitutioner, ældreområdet, som statsminister Mette Frederiksen sagde det i sin åbningstale i dag.

Det mener formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær.

- Regeringens foreslåede forsøg er ambitiøst og rummer store muligheder. Det kan kun lykkes, hvis ledelse erstatter bureaukrati. Regulering og bureaukrati dækker ofte over mangel på reel ledelse. Regeringens foreslåede forsøg for syv kommuner åbner mulighed for at vedtage klare målsætninger, give lederne et klart ledelsesmandat og skabe et større, reelt ledelsesrum, siger Svend Askær.

Han tilføjer:

- Offentlige ledere har alt for længe været bundet af proces- og dokumentationskrav og rigide regler. Derfor er det tiltrængt med nye rammer for, at lederne kan opnå og udøve deres ledelsesret. Hvis lederne får mulighed for at opfylde målene om en mere effektiv og velfungerende kommunal sektor, vil det kunne afskaffe flyttekasser af bureaukrati og regulering i alle landets kommuner.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum