Kommune belønnes for stærke resultater: 6 mio. kr. mere til Holbæks sårbare unge
En stor gruppe sårbare unge i Holbæk Kommune kan takke socialfondsprojektet Mod til uddannelse for en lysere fremtid. Projektet fik i 2018 knap 8 mio. kr. i støtte fra EU’s Socialfond, og siden er det gået så godt, at bestyrelsen nu sender en ekstrabevilling på 6 mio. kr. til indsatsen.
Projektet hjælper unge, der typisk kæmper med angst eller lider af depression, skizofreni, autisme eller ADHD, i gang med eller tættere på en ungdomsuddannelse. Projektet omfatter aktuelt 96 unge, og de ekstra midler åbner mulighed for at udvide med yderligere 48 unge, som på grund af deres personlige udfordringer skal have hjælp til at gennemføre en ungdomsuddannelse.
Claus Jensen, formand i CO-Industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, er imponeret over den sjællandske indsats indtil nu:
"I Holbæk Kommune har man leveret en fremragende indsats for udsatte unge, som får hjælp til at komme i gang med den uddannelse, de drømmer om, men som måske kan synes lidt uden for rækkevidde. På langt sigt er den slags projekter meget vigtige – ikke bare for de unge, men også for arbejdsmarkedet, fordi vi ved, at der kommer til at mangle faglærte i fremtiden.”
I Mod til uddannelse får de unge et individuelt tilrettelagt forløb, der inkluderer en mentor, træning af sociale færdigheder, udvikling af faglige kompetencer og test i forskellige uddannelser og jobs. Eksterne evalueringer har rost projektet, og deltagerne føler sig mere uddannelsesparate efter forløbet.
I Holbæk Kommune var borgmester Christina Krzyrosiak Hansen begejstret, da projektet i 2018 fik den første bevilling – og det er hun stadig:
"De første par år i projektet har vist, at der er god brug for de ekstra midler, og det er godt, at erhvervsfremmebestyrelsen har blik for de lokale behov. ”Mod til uddannelse” er centralt i vores bestræbelser på at få alle udsatte og sårbare unge i Holbæk Kommune igennem en uddannelse og på langt sigt ud på arbejdsmarkedet, så de kan blive selvforsørgende og få en god livskvalitet.”
Fakta om tillægsbevillinger
Bestyrelsen besluttede på sit møde den 28. maj 2020 at give tillægsbevillinger til strukturfondsprojekter via direkte tildeling uden for de ordinære ansøgningsrunder. Det skete for at sikre en hurtig og effektiv udmøntning af ikke-forbrugte midler fra EU’s Socialfond og EU’s Regionalfond samt decentrale erhvervsfremmemidler.
På sit møde den 3. februar 2021 har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse derfor besluttet at tildele i alt 13,1 mio. kr. til følgende tre projekter (ansøger i parentes):
- Mod til uddannelse (Holbæk Kommune) – ca. 6 mio. kr.
- Rethink Business 4: Cirkulær forretningsudvikling (Den Erhvervsdrivende Fond Lifestyle & Design Cluster) – ca. 2,1 mio. kr.
- Vækst via viden (Erhvervshus Nordjylland) – ca. 5 mio. kr.
Nøgleord
Kontakter
Hvis du ønsker at vide mere om de tre projekter, der nu får en tillægsbevilling, kan du kontakte sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:
Kommunikationskonsulent Rikke Thøfner Angel, 35 29 17 89 og rikang@erst.dk
Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg
3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
290 mio. kr. skal gøre flere små og mellemstore virksomheder cirkulære26.2.2025 09:44:34 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder mulighed for at blive mere cirkulære med et nyt landsdækkende tilbud, der skal løfte flere hundrede virksomheders forudsætninger for at arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi – og dermed skabe bæredygtig vækst. Samtidig skal projekterne sikre, at meget mere affald bliver anvendt som råvarer end i dag.
En pulje på knap 58 mio. kr. skal bidrage til mere bæredygtig vækst i dansk turisme6.2.2025 10:59:28 CET | Pressemeddelelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbner nu for ansøgninger til en pulje målrettet lokale og tværgående turismeprojekter, der skal bidrage til bæredygtig omstilling i og styrke turismevirksomheder i hele landet samt skabe øget turismeomsætning også uden for højsæsonen.
Møde om fremtidens samhørighedspolitik – udfordringer og muligheder for Danmark og Europa20.1.2025 07:56:04 CET | Pressemeddelelse
Debatten om samhørighedspolitikken efter 2027 er i gang. Der skal i løbet af de nærmeste år udarbejdes et nyt sæt EU-regler, der skal sætte rammerne for samhørighedspolitikken, som finansierer en stor del af den danske indsats på erhvervsfremmeområdet. Tirsdag stiller centrale danske aktører skarpt på, hvilke udfordringer for samfund og erhvervsliv samhørighedspolitikken kan bidrage til at løse, og hvordan vi kan sikre det bedst mulige samspil mellem udfordringer og muligheder i Danmark og i resten af Europa.
”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”27.12.2024 12:45:25 CET | Pressemeddelelse
Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder.
”Vi var med til at forme vores egen uundværlige bæredygtighedsmedarbejder”18.12.2024 12:43:05 CET | Pressemeddelelse
Elektrogården kunne godt se, at bæredygtighed og ESG-krav begyndte at fylde mere, når kunderne henvendte sig til dem for at få løst opgaver. De fik derfor tilskud til at ansætte Camilla Stuntz i seks måneder, der under forløbet fik udviklet kompetencer inden for grøn omstilling, som Elektrogården stod og manglede.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum