KL

Kommunale budgetter på rette kurs

Del

Et stærkt kommunalt sammenhold har nu bragt budgetterne meget tæt på det aftalte niveau.

Efter et historisk svært forløb ser det nu ud til, at de kommunale budgetter for 2022 kommer i mål og dermed holder sig inden for de aftalte rammer med regeringen.

På et ekstraordinært borgmestermøde i sidste uge blev det meldt ud, at alle kommuner skulle reducere budgetterne med 0,4 pct. af deres samlede udgifter for service og anlæg. Det ser nu ud til at lykkes.

”Det er vores klare vurdering, at vi kommer i mål med budgetterne for 2022. Det har været en historisk svær proces, men at vi nu er så tæt på målstregen, vidner om et utrolig stærkt sammenhold. Der er lagt en helt ekstraordinær indsats i det her. Det er utrolig vigtigt,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

”Hvis vi skal være en part, som regeringen vil forhandle gode aftaler med, kræver det, at vi holder de aftaler, vi indgår. At vi trods massive udfordringer ser ud til at overholde økonomiaftalen, vidner om en kæmpe opbakning til aftalesystemet. Og det er vigtigt. Det handler om vores troværdighed,” siger KL’s næstformand Martin Damm.

De endelige budgetter skal være vedtaget i kommunerne senest den 15. oktober 2021.

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum