Erhvervsministeriet

Kommentarer fra erhvervsminister Brian Mikkelsen om udskudte Basel krav

Del

"Jeg kan konstatere, at Basel komiteen har udskudt udmeldingen om de nye Basel IV-standarder, der kan få stor betydning for kapitalkravene til banker og pengeinstitutter og ikke mindst danske realkreditinstitutter," siger Brian Mikkelsen.

"Jeg vil kæmpe stenhårdt for de danske interesser og særligt for at sikre, at den danske realkreditmodel ikke bliver ramt uforholdsmæssigt hårdt af de kommende nye krav, der ikke afspejler den lave risiko, der generelt er i det danske realkreditsystem. Historisk har realkreditmodellen vist sig at være robust og sørget for billig lånefinansiering," siger Brian Mikkelsen. 

"Jeg vil tage initiativ til at nedsætte en hurtigarbejdende ekspertgruppe med deltagere fra både myndigheder og den finansielle sektor, der skal gennemgå de kommende anbefalinger. Det vil sikre, at vi hurtigt får et fælles billede af konsekvenserne af anbefalingerne, og et overblik over, hvor vi særligt skal argumentere vores sag, når Basel-anbefalingerne efterfølgende skal gennemføres i EU-reglerne," siger Brian Mikkelsen. 

Pressekontakt: Rasmus Holm Thomsen, e: rht@evm.dk, m: 91 39 94 55. 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum