Sparekassen Kronjylland

Kommentar til tal for offentlig beskæftigelse

Del

De sidste to år har budt på færre ansatte i kommunerne. Årsagen er nulvækst.

I første kvartal faldt beskæftigelsen i offentlig forvaltning med 1.700 personer viser netop offentligt tal fra Danmarks Statistik (sæsonkorrigeret).   

Siden starten af 2015 er beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service faldet med 11.500 personer. Det skyldes i høj grad et fald i beskæftigelsen ude i kommunerne på 10.600 personer, mens beskæftigelsen i regionerne har været uændret.

”Faldet i beskæftigelsen ude i kommunerne skyldes grundlæggende, at der har der været omtrent nulvækst i det offentlige forbrug de sidste par år.” forklarer cheføkonom i Sparekassen Kronjylland, Anders Høyer,der har en fortid i Finansministeriet.

”Nulvækst betyder, at det offentlige forbrug er uændret, når man har korrigeret for udviklingen i prisen på offentligt forbrug. Men da lønningerne stiger kraftigere end prisen falder antallet af offentligt ansatte ved nulvækst.”

For at holde et omtrent uændret antal beskæftigede i den offentlige sektor, skal det offentlige forbrug stige med ca. 0,3 procent om året.  

Kontakter

Anders Høyer
Cheføkonom
ah@sparkron.dk
Mobil: 26 87 92 82

Information om Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Kronjylland
Tronholmen 1
8960 Randers SØ

89 12 24 00http://www.sparkron.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum