Sparekassen Kronjylland

Kommentar til tal for offentlig beskæftigelse

Del

De sidste to år har budt på færre ansatte i kommunerne. Årsagen er nulvækst.

I første kvartal faldt beskæftigelsen i offentlig forvaltning med 1.700 personer viser netop offentligt tal fra Danmarks Statistik (sæsonkorrigeret).   

Siden starten af 2015 er beskæftigelsen i offentlig forvaltning og service faldet med 11.500 personer. Det skyldes i høj grad et fald i beskæftigelsen ude i kommunerne på 10.600 personer, mens beskæftigelsen i regionerne har været uændret.

”Faldet i beskæftigelsen ude i kommunerne skyldes grundlæggende, at der har der været omtrent nulvækst i det offentlige forbrug de sidste par år.” forklarer cheføkonom i Sparekassen Kronjylland, Anders Høyer,der har en fortid i Finansministeriet.

”Nulvækst betyder, at det offentlige forbrug er uændret, når man har korrigeret for udviklingen i prisen på offentligt forbrug. Men da lønningerne stiger kraftigere end prisen falder antallet af offentligt ansatte ved nulvækst.”

For at holde et omtrent uændret antal beskæftigede i den offentlige sektor, skal det offentlige forbrug stige med ca. 0,3 procent om året.  

Kontakter

Anders Høyer
Cheføkonom
ah@sparkron.dk
Mobil: 26 87 92 82

Information om Sparekassen Kronjylland

Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Kronjylland
Tronholmen 1
8960 Randers SØ

89 12 24 00http://www.sparkron.dk/

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Kronjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum