Region Hovedstaden

Kommentar: Regeringens turismestrategi er uambitiøs

Del

Erhvervs- og vækstministeren har i dag præsenteret regeringens nationale strategi for dansk turisme.

Regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) har følgende kommentarer til strategien: 

  • Vi er nødt til at være langt mere ambitiøse i vores turismestrategi end det, regeringen lægger op til nu. Storbyturismen er nemlig stort set fraværende i den nye turismestrategi.
  •  Vores ambition skal være, at turisterne vælger København og Greater Copenhagen metropolen frem for Berlin eller Barcelona, fx fordi de forbinder vores hovedstadsområde med unikke kultur- og gourmetoplevelser. Det trækker dem i første omgang til Københavns Lufthavn og hovedstaden og derfra videre ud i landet til fx Fyn og Jylland, hvor de er med til at skabe omsætning.
  • Vækst i turismen betyder faktisk noget for helt almindelige mennesker, der eksempelvis arbejder i servicefagene, som taxachaufføren, tjeneren, eller hotelmedarbejderen.
  • Det er underligt, at storbyturismen er så fraværende i strategien, når vi samtidig kan konstatere, at de seneste års fremgang i dansk turisme primært er drevet af markant vækst i netop storbyturismen.
  • Også møde- og erhvervsturismen fylder alt for lidt i strategien. Det vil sige, at vi måske misser muligheden for at tiltrække flere internationale møder og kongresser til Danmark og dermed også går glip af omsætningen.
  • Alene i Region Hovedstaden bidrager turismen med over 43.000 arbejdspladser. Det er arbejdspladser, hvor halvdelen af de ansatte er ufaglærte og en ud af fem er nydanskere. Turismebranchen skaber med andre ord job til nogle af de mennesker, der ellers kan have svært ved at finde plads på arbejdsmarkedet. Det er endnu en grund til at have en ambitiøs strategi, der prioriterer storbyen som vækstmotor.

Fakta om turisme i Region Hovedstaden

  • Målt i omsætning er Region Hovedstaden den største turismeregion med 40 % af den samlede omsætning på ca. 95 mia. kr.
  • Alene i hovedstaden skaber turismeindustrien omsætning for 38 mia. kr. årligt og bidrager med over 43.000 arbejdspladser.
  • Region Hovedstaden investerer årligt 40 mio. kr. i resultatkontrakten med Wonderful Copenhagen, som til gengæld skaber vækst og udvikling i hele Greater Copenhagen.
  • De seneste års fremgang i dansk turisme er primært drevet af en markant vækst i storbyturismen på 69 pct. fra 2008 til 2015, samt en vækst på 14 pct. i erhvervs- og mødeturismen i samme periode. 

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum