home a/s

Kommentar: Hussalget holder fanen højt for hele boligmarkedet

Del

Sommerhusenes Corona-boom er ovre – salget er tilbage til ’normalen’. Hussalget og - til dels - lejlighederne i flot comeback

Salget af huse er i topform igen.
Salget af huse er i topform igen.

Kommentar til Boligsiden handelstal for august:

Hussalget får lige nu medvind af den stærke økonomi og mange jobs, der er fulgt efter Corona-tidens nedlukninger og det store boligboom – og det samme gælder til dels også salget af lejligheder.

Til gengæld er sommerhussalget tilbage til tiden før Corona.

Nye handelstal fra Boligsiden.dk for august viser, at salget af villaer og rækkehus i august lå 10 % under samme måned sidste år, hvilket faktisk er imponerende.

”Salget af huse var ekstremt højt for et år siden gødet af Corona-pandemien, og at vi næsten nåede op på det niveau igen i august er overraskende set i lyset af, at danskerne igen så småt har flyttet fokus fra hjemmet og boligen til rejser, forlystelser og de øvrige forbrugsmønstre, vi så før pandemien” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Salget i september overgår
Faktisk viser helt dugfriske ugetal for salget i de første uger af september, at antallet af hushandler nu faktisk overgår samme tidspunkt for et år siden.

”Det havde vi ikke turde håbe på. Det vidner om en meget stærk økonomi i de danske husholdninger styrket af næsten fuld beskæftigelse og en fortsat ekstremt lav rente,” siger Homes analytiker

Handler med lejligheder lå i august ’kun’ 9 % fra salget i august sidste år, viser Boligsidens handelstal for hele markedet, og for lejlighederne er de nyeste september-tendenser også lovende.
”Salget af lejligheder gik en del ned i juli, begyndte at rette sig i løbet august og har de seneste uger overhalet gennemsnitssalget for femårsperioden 2015-2019, så det nu bider lejlighedssalget i september 2020 i haserne,” lyder det fra Henrik Hauthorn Jensen i Home.

Sommerhuse er bagtroppen
Bagtroppen i augusts boligsalg er uden tvivl sommerhusene, der endte næsten 30 % under salget i august sidste år. August-salget er på det næstlaveste niveau for hele året og stort set på samme niveau som i juli, oplyser Boligsiden.

”Salget er dog stadig lige så godt som i årene 2015-2019, men slet ikke så rødglødende som for et år siden og i første del af i år, hvilket skyldes, at mange familiers opsparede ønske om at få sig et sommerhus – udløst af blandt andet de manglende rejsemuligheder – nu er gået i opfyldelse,” vurderer han.

Sommerhusmarkedet må derfor nok vænne sig til mere normale tilstande, forudser Home.

Overordnet er danskernes appetit på boligkøb bestemt ikke mættet, viser tal fra Home og Danske Banks Boligbrief for august.

Fremvisninger og salg ligger i august lidt under samme måned sidste år, men boliginteressen er stadig på et højt niveau.

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Salget af huse er i topform igen.
Salget af huse er i topform igen.
Download

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 181 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2021.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum