Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Kommentar fra teleministeren om TDC’s valg af 5G-leverandør

Del

TDC meddelte i dag, at de har indgået aftale med Ericsson om, at de skal levere TDC’s kommende 5G-netværk.

Teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) Foto EFKM
Teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) Foto EFKM

5G giver mobile datahastigheder, der er op til 100 gange hurtigere end det nuværende 4G-net. Og præcisionen og pålideligheden bliver så god, at den mobile teknologi bedre kan understøtte fremtidens digitale samfund.

Om TDC’s valg af leverandør på 5G-teknologien udtaler teleminister Lars Chr. Lilleholt (V):

”Jeg er glad for, at TDC nu har fundet en leverandør til deres kommende 5G-netværk, så der kan komme gang i udrulningen af 5G i Danmark. Det er en spændende udmelding, som ligger i forlængelse af, at regeringen i februar 2019 præsenterede vores 5G-handlingsplan. Det fremmer udrulningen af 5G og mulighederne for at anvende 5G til nye digitale løsninger”.

5G er fremtidens mobilnetværk, der med langt hurtigere hastigheder, lavere svartider og plads til flere brugere giver nye muligheder for digitaliseringen i Danmark.

”Udmeldingen i dag fra TDC og tidligere fra Telenor og Telia, der har meldt ud, at de i 2019 vil bruge Danmark som testland for 5G-løsninger viser, at Danmark er i front, når det drejer sig om 5G,” siger Lars Chr. Lilleholt.

Kontakter

Energi,- forsynings- og klimaministeriet, 4172 3805

Billeder

Teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) Foto EFKM
Teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) Foto EFKM
Download

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum