Komfort før klima: Sådan prioriterer danskerne ved boligrenovering
Danskerne renoverer boligen for at skabe mere komfortable rammer at bo i, mens klimaet mister terræn på prioriteringslisten. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige og NRGi.

Det seneste års energikrise har fået danskerne til at lede efter energibesparelser, der kan modvirke de markante prisstigninger. Alligevel er klimavenlige forbedringer af boligen langt fra en topprioritet hos de danske boligejere, viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige og NRGi.
I undersøgelsen svarer blot fire procent, at klimavenlighed er den vigtigste årsag til at renovere sin bolig, og det står i skarp kontrast til hver tredje dansker, hvis primære mål med boligrenovering er at øge komforten i hjemmet. Derudover svarer 18 procent, at de renoverer for at fastholde eller øge boligens værdi, mens 23 procent har for øje at sænke løbende forbrugsomkostninger.
Ifølge energikonsulent i NRGi, Bo Halm Andersen, er opmærksomheden på energiforbedringer trådt i baggrunden i takt med, at både inflationen og prisen på energi den seneste tid er tilbage på et mere moderat niveau.
“Selvom prisniveauet i samfundet nærmer sig det, vi tidligere har været vant til, vil jeg gerne opfordre til, at danskerne fortsat overvejer, om klimavenlige forbedringer af boligen giver mening. At gøre sin bolig mere klimavenlig vil ofte både gøre den mere komfortable, men lige så væsentligt være med til enten at øge eller fastholde værdien af boligen. Derudover vil langt de fleste energiforbedringer også være med til rent faktisk at sænke de løbende forbrugsomkostninger.”
Af oplagte energiforbedringer der kan øge komforten i hjemmet og samtidig være med til at fastholde boligens værdi, nævner Bo Halm eksempelvis udskiftning af gamle vinduer for at undgå trækgener og isolering af ydervægge for at undgå kolde overflader.
Forebyg og undgå ubehagelige udgifter
Hos Gjensidige deler man holdningen til, at danskerne bør have energiforbedrende tiltag af boligen i baghovedet. Blandt andet fordi energiforbedringerne kan forebygge skjulte skader, som kan opstå fx som følge af mangelfuld isolering.
“Som boligejer er det vigtigt at vurdere husets tilstand løbende med tanke på både klimaet og boligens naturlige forfald. Et dårligt isoleret hus er eksempelvis dyrt at varme op og koster samtidig i klimaregnskabet. Derudover kan manglende vedligehold med tiden medføre alvorlige skader, som kan gå hen og blive dyre at udbedre” siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige, og tilføjer:
“Vi anbefaler altid, at man får en professionel til at vurdere husets tilstand inden en større renovation, herefter prioriterer indsatsen og udbedrer eventuelle skader, inden de bliver større, end de er i forvejen.”
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.009 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige og NRGi i februar og marts 2023.
Hvad var vigtigst for dig i forbindelse med renoveringen af din bolig? |
|
At sænke dine løbende forbrugsomkostninger (el, vand, varme etc) |
23% |
At gøre boligen mere klimavenlig |
4% |
At forskønne boligen |
17% |
At gøre din bolig mere komfortabel at bo i |
33% |
At fastholde/øge boligens værdi |
18% |
Andet, notér |
3% |
Ved ikke |
2% |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulent
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Flertal af danskerne glemmer vigtigt eltjek: Kan få alvorlige konsekvenser2.4.2025 07:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er de færreste danskere, der husker at teste deres fejlstrømsafbryder, selvom det kan forhindre brand og livsfarlige stød. En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for Gjensidige og NRGi, viser, at over halvdelen af danskerne ikke ved, hvordan de tester deres HPFI-relæ.
Tusindvis af danskeres ferie bliver påvirket af nye regler fra 2. april31.3.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra på onsdag d. 2. april 2025 skal du have en forhåndsgodkendelse, også kaldet Electronic Travel Authorisation (ETA), hvis du skal rejse til Storbritannien eller Nordirland. En ny undersøgelse viser, at lige knap 70 procent af danskerne ikke kender til de nye regler.
Trods sundhedsfare og miljøbelastning: Så mange brændeovnsejere fyrer ulovligt op28.3.2025 07:37:00 CET | Pressemeddelelse
Der er mange materialer, det er forbudt at fyre op med i brændeovnen. Alligevel fyrer cirka hver femte brændeovnsejer op med ulovlige materialer, når hjemmet skal opvarmes. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige.
Når stormfloden raser: 245 boliger har været ramt mere end én gang26.3.2025 07:36:00 CET | Pressemeddelelse
Indenfor den seneste årrække har gentagne stormfloder ramt Danmark, og hver gang påvirker vandets hærgen boliger i klimaudsatte områder. Nye tal fra Naturskaderådet viser, at 245 boliger har været ramt af stormflod mere end én gang.
Risiko for hudkræft: Så unge er danskerne, når de tager sol første gang.19.3.2025 07:39:00 CET | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, at danskerne er meget unge, når de første gang besøger et solarie. Det er stik imod Sundhedsstyrelsens nyeste anbefalinger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum