Guldborgsund Kommune

Kom til kulturfest i Nykøbing Falster

Del

Årets Kulturnat er fredag d 1. oktober, som bliver en dag og aften fyldt med aktiviteter skabt af kommunens kulturaktører og Vores Nykøbing. Kulturnatten indtager byen med arrangementer og events i byrummet og på udvalgte kulturinstitutioner. Med Kulturnatten bliver der sat fokus på alle de gode oplevelser og kulturelle attraktioner og værdier, Guldborgsund Kommune har at byde på.

Foto: Stefan Dout
Foto: Stefan Dout

I år kan du deltage i alt fra en verdenspræmiere på den audio-visuelle forestilling Refrakto i Klosterkirken, høre oplæsninger fra StORDstrømmens forfattere, møde Menneskets Verden i Frihavnen og meget mere.

”Jeg synes, det er dejligt, at vi i Nykøbing Falster kan være værter for en kulturfest som denne. Kulturnatten kan kun lade sig gøre pga. et godt stykke arbejde fra vores kulturaktører og Vores Nykøbing. Programmet er sammensat så der er noget for enhver smag og for alle aldre. I år håber vi især at se endnu flere unge mennesker til Kulturnatten, når Klosterkirken danner rammerne for en verdenspræmiere af forestillingen Refrakto” fortæller Martin Lohse, Formand for Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget.

I år bliver hele byrummet benyttet, da der vil være events på havnen, ved Rådhuset, gågaden, Klosterkirken mv. Der vil være oplevelser for alle aldre – unge som gamle. I år håber man på at en verdenspræmiere kan hive de unge mennesker op i byen og ind i kirkerummet, når den danner rammerne om den audio-visuelle forestilling Refraktro fra den prisvindende komponistduo Den Sorte Skole. Det er et værk, der kombinerer musik, lyd og lysinstallationer, der vil forvandle kirkerummet i en retning man aldrig har set før. Der vil være to forestillinger i løbet af aftenen og det er gratis at deltage.

For de mindre vil det være muligt at opleve Det Kongelige Teaters mobile børneunivers, Postyrium på Frihavnen. Her er Det Kongelige Teater vendt på vrangen, så du kan komme ind og lege med alt det, du normalt ikke kan se eller røre ved. Du kan klæde dig ud som alt muligt skørt og danse ballet til musik. Du kan smugkigge ind i vores værksteder, og du kan spille på sjove og lyslevende instrumenter og måske mærke operaen og den klassiske musik krybe ind under huden på dig.

Derudover vil der være alt fra forfatteroplæsninger, middelalder-modeshow, åbent hus i retten, mulighed for at møde kunstnergruppen Lehman Brothers i Vandtårnet, koncerter og meget mere.

Du kan se hele programmet på www.guldborgsund.dk/kulturnatten

Så tag din kæreste, dit barn, din mor eller din bedste ven i hånden og kom til et brag af en Kulturnat, der folder sig ud mellem lys og mørke.

Kontakter

Billeder

Foto: Stefan Dout
Foto: Stefan Dout
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum