Aarhus Universitet Technical Sciences

Kom til konference om dyrehold i naturen

Del

Invitation til pressen: Debatten om dyrehold i Danmarks kommende naturnationalparker har været højspændt henover sommeren. Afgræssende dyr i naturparkerne holdes blandt andet for at fremme en bestemt slags natur og en øget biodiversitet. Men hold af dyr i naturen har været kritiseret for at ske på bekostning af dyrenes velfærd og borgernes rekreative brug af nationalparkerne.

Foto: Eva Søndergaard, AU
Foto: Eva Søndergaard, AU

Nu indbyder ViD, Videncenter for Dyrevelfærd, til konference med fokus på, hvordan anvendelse af dyr som naturplejere kan forenes med god dyrevelfærd og naturparkernes rekreative funktion.

Konferencen, der finder sted 10. november i Aarhus, byder på ny viden fra forskere om, de mange hensyn, der er i spil i danske naturparker, og der bliver en diskussion af hvordan hensyn til dyrevelfærd kan inddrages i naturpleje- og rewilding-initiativer. Desuden kan man høre om erfaringer fra Holland, hvor Renée Meissner, konferencens gæstetaler, har arbejdet med lignende problemstillinger. Områdets lovgivning og de etiske perspektiver ved dyrehold i naturen vendes på dagen, hvor man også kommer ind på, om dyrene skal betragtes som husdyr eller vilde dyr.

Dagens oplægsholdere tæller blandt andre seniorforsker Karen Thodberg, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet, der skal tale om menneskers relation til dyr i naturen.

Karen Thodberg forklarer: ”Mennesker og dyr har mindre kontakt med hinanden, når dyrene indgår i rewilding eller naturplejeprojekter, sammenlignet med under produktionsforhold. Jeg vil tale om, hvordan dette kan påvirke deres indbyrdes relation. Derudover vil jeg komme ind på behovet for mere viden om udvælgelse af de rigtige dyr, når de bruges under disse forhold med særligt fokus på dyr-menneske-relationer.”

Under overskriften ”Velfærd hos store græssere på naturarealer” vil lektor Janne Winther Christensen, lige ledes fra Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet fortælle om forskningsresultater fra projekter med udegående heste og hvilke behov det frie liv tilgodeser, samt hvilke udfordringer dyrene kan opleve sommer og vinter.Nøgleord

Kontakter

Konferencen finder sted kl. 9-16 d. 10.11.21 på Radisson Blu i Aarhus og pressen er velkommen.
Pressen har desuden mulighed for telefoninterview med Janne Winther Christensen, Karen Thodberg samt hovedtaler Renée Meissner

Karen Thodberg: Tlf.: 93522604
Janne Winther Christensen: 93508853
Renée Meissner: +31 06 47159766

Billeder

Foto: Eva Søndergaard, AU
Foto: Eva Søndergaard, AU
Download
Foto: Eva Søndergaard, AU
Foto: Eva Søndergaard, AU
Download

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Blichers Allé 20
8000 8830 Tjele

31505878http://www.icrofs.dk

Om Videncenter for Dyrevelfærd:
Videncenteret er forankret i Fødevarestyrelsen og arbejder med folkeoplysning og formidling af forskningsbaseret viden om dyrevelfærd. Bag videncentret står Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fødevarestyrelsen og dyrevelfærdsforskere på Københavns Universitet og Århus Universitet.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Vil du være mere om fremtidens fødevareudfordringer? Kom med til CiFOOD-konferencen28.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Den 31. januar til 2. februar 2022 inviterer Aarhus Universitets Center for Innovativ Fødevareforskning, CiFOOD, til konference om fremtidens fødevareudfordringer med fokus på bæredygtighed, cirkularitet, klimaforandringer og livsstilssygdomme. De første to dage foregår digitalt, mens der på konferencens sidste dag vil være mulighed for at kigge inden for hos centerets nye faciliteter i Agro Food Park i Skejby. Der er fri adgang til konferencen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum