Aarhus Universitet: Science and Technology

Kom til debat om fremtidens økologiforskning

Del

Fødevarebehovet stiger på grund af den voksende befolkning på globalt plan, hvilket sætter verdens begrænsede ressourcer under pres. Det kræver nytænkning og ny viden at udvikle bæredygtige fødevaresystemerne i det krydsfelt, og her spiller forskning i økologiske systemer en nøglerolle. Den 17. marts sætter ICROFS med et debatarrangement på Christiansborg fokus på, hvordan økologiforskning kan bidrage til den grønne omstilling.

ICROFS inviterer til debat om fremtidens økologiforskning.
 Foto: Colorbox
ICROFS inviterer til debat om fremtidens økologiforskning. Foto: Colorbox

ICROFS, Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer, indbyder til konference i Fællessalen på Christiansborg d. 17. marts 2020 kl 12 -16.
Danmark er i front internationalt med forskning, der kan styrke en grøn omstilling og udviklingen af fremtidssikrede og bæredygtige fødevaresystemer.

Omstillingen til et grønnere samfund har brug for de samfundsgoder, økologien kan bidrage med inden for klima, miljø og cirkulær bioøkonomi, ligesom de økologiske principper understøtter opfyldelsen af FN’s verdensmål.


Men nye løsninger og teknologiudvikling kræver fortsat forskning og innovation. På konferencen går vi i dybden med de forskningsbehov, ICROFS i tæt samarbejde med økologisektorens aktører, herunder landmænd, forbrugere, myndigheder og erhverv har identificeret og beskrevet i sin nye forskningsstrategi

På talerstolen er blandt andet professor Katherine Richardson, leder af Københavns Universitets Sustainability Science Centre, der fortæller om økologien som samfundets multifunktionelle værktøj. Desuden kommer Anja Phillip, formand for forbrugerrådet og giver et indlæg om fremtidens økologiske forbruger. Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark i Arla Foods fortæller om samspillet mellem forskning og innovation, og Thomas Roland, CSR chef i COOP Danmark A/S fortæller om økologiske produkters merværdi og egenskaber.

Endelig taler Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektion, Landbrug & Fødevarer og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening under overskriften: "Økologien som levevej."


Dagen afsluttes med debat med et panel af politiske ordførere, der undervejs vil få spørgsmål fra indlægsholdere og fra salen.

Jakob Sehested, centerleder for ICROFS, siger:
”Forskning, udvikling og innovation er helt essentielt, hvis vi fortsat skal styrke og udvikle enmarkedsdrevet og konkurrencedygtig økologisektor og imødekomme forbrugernes og samfundets forventninger. Jeg håber, at mange vil deltage på dagen og bidrage til debatten om behovet for ny viden og potentialerne, når det gælder økologiforskningens rolle i den grønne omstilling.”


Se det fulde program her


For yderligere info, kontakt:
Centerleder for ICROFS, Jakob Sehested, Mobil 25159050 Mail jakob.sehested@icrofs.org

PRAKTISK: Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendigt, tilmelding senest 3. marts. Begrænset antal pladser, der tildeles efter først til mølle.princippet. Tilmelding på icrofs.dk

Nøgleord

Kontakter

Centerleder for ICROFS, Jakob Sehested, Mobil 25159050 Mail jakob.sehested@icrofs.org

Billeder

ICROFS inviterer til debat om fremtidens økologiforskning.
 Foto: Colorbox
ICROFS inviterer til debat om fremtidens økologiforskning. Foto: Colorbox
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyICROFS koordinerer de danske forskningsprogrammer Organic RDD, som er økonomisk støttet af GUDP (Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram under Miljø- og Fødevareministeriet). ICROFS koordinerer også det transnationale forskningsprogram for økologiske fødevarer og jordbrug, CORE Organic. Samarbejdet støttes af EU-kommissionen, og de enkelte forskningsprojekter støttes af de nationale ministerier.

 

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Forskningsgennembrud åbner døren til en helt ny forståelse af det, der udløser allergiske reaktioner24.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Et internationalt forskerteam har for første gang nogensinde beskrevet den overordnede struktur af et IgE-antistof, som er nøglemolekylet i allergiske sygdomme. Gennembruddet, som er foretaget via elektronmikroskopi, giver vigtig indsigt i allergiske reaktioners grundlæggende mekanismer og kan bane vejen for mere effektiv allergimedicin. Forskningsresultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Allergy.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum