Lolland Kommune

Kom til borgermøde om områdefornyelse i Rødbyhavn

Del

Hvad skal der til for at udvikle Rødbyhavn og gøre byen attraktiv for både lokalbefolkning og turister? Det kan du være med til at debattere og komme med forslag til på et borgermøde tirsdag den 20. juni kl. 17.30-20.30. Borgermødet finder sted hos E.ON, Vestre Kaj 6, 4970 Rødby, og alle er velkomne.

Lolland Kommune har fået tildelt en reservation af statslig støtte på 1,2 mio.kr. til områdefornyelse i Rødbyhavn, som kommunen bidrager med yderligere 2,4 mio. kr. til over en femårig periode.

Inden midlerne kan frigives, skal Lolland Kommune i samarbejde med områdets beboere og interessenter udarbejde et program for områdefornyelsen. Et program er den plan, der tegner de overordnede linjer for de næste fem års arbejde. Den beskriver de temaer og projekter, som områdefornyelsen efterfølgende skal arbejde videre med for at skabe endnu bedre rammer for livet i Rødbyhavn.

Derfor inviterer Lolland Kommune nu alle, som bor, arbejder eller færdes i Rødbyhavn til et borgermøde, hvor der bliver lejlighed til at drøfte og komme med forslag til, hvordan områdefornyelsen kan bidrage til udviklingen af Rødbyhavn i de kommende fem år. Og mulighederne er mange. Der kan for eksempel arbejdes med at skabe flere aktivitetsmuligheder og opholdssteder, øge tryghed på veje og cykelstier, forbedre og forskønne byens gaderum, udvikle og synliggøre Rødbyhavn som et attraktivt mål for turister og meget mere.

Den overordnede målsætning for områdefornyelsen er at udvikle Rødbyhavn som en velfungerende hverdagsby og styrke byens karakter som et levende og attraktivt turistområde, samt udnytte de potentialer, der er i byens beliggenhed tæt på natur og vand. Formålet er også at forbedre grundlaget for det lokale erhverv og foreningsliv samt skabe et bymiljø med plads til aktiviteter og ophold.

Tid: tirsdag den 20. juni 2017 kl. 17.30-20.30
Sted: E.ON, Vestre Kaj 6, 4970 Rødby.
Tilmelding: Alle er velkomne, men af hensyn til forplejning er det nødvendigt at tilmelde sig på forhånd til projektleder Sara Deis-Christensen på telefon 24 41 77 09 eller mail: sade@lolland.dk.

Formanden for Klima-, Miljø- ogTeknikudvalget, Henrik Høegh, indleder mødet, og der vil være let forplejning i form af vådt og tørt. 

Nøgleord

Kontakter

Sara Deis-Christensen
Projektleder
Tlf. 24 41 77 09
Mail: sade@lolland.dk.

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum